Nya jacka .... + lite till.

Haley behöver en ny jacka till vintern. Trodde först att den från förra året kunde funka men den är kort både i armarna och nere vid kanten. Hon växer så det knakar kan man säga. Funderar på denna dunjackan från Zara. Skulle dock vilja känna på den så jag vet hur tjock den är innan jag beställer från Spanien. Tror den kan passa annars, lagom lång, inte så bylsig och plus för den gosiga pälskragen.
 
Fick en kommentar av en vän som frågade varför jag inte "bara köper en jacka från Polarn & Pyret". Ärligt talat har jag aldrig varit förtjust i deras kläder och ännu mindre förtjust blir jag efter att ha läst tråd efter tråd på familjeliv där föräldrar höjer deras kläder till skyarna och anser att det är status att ha deras ytterkläder. Vänta jag måste bara vända mig om och spy lite.... sådär... min klädfilosofi till barn är lite mer, köpa det som är fint och ANVÄNDA alla plagg. Många säger att de köper "slit & släng" kläder och "dagiskläder" till sina barn som är både fula och sunkiga. Varför? Varför inte bara köpa fina plagg till sitt barn (med fina menar jag hela, rena plagg som man själv och barnet gillar) som de får använda när som helst. Varför ska man köpa ett sunkigt klädpaket på tradera som barnet kan ha på dagis när man kan köpa ett fint klädpaket? Barn leker, kladdar, målar, äter, spiller osv. Varför inte vara fint klädd och nedkladdad än sunkigt klädd och nedkladdad? Sen självklart är det ju lite speciellt att klä sig fin på julafton osv, men min dotter tycker det är lika speciellt att klä sig extra fin till dagis ibland (då snackar vi tyllklänningar, prinsessklänningar osv....) och det får hon, och hon får leka och göra precis vad som helst iklädd dessa kläder också, för vet ni en sak.... vi har faktiskt en tvättmaskin.... och vi lever på 2010-talet, kläder går att få rena och de går att laga utan problem. 
 
Oj vad detta inlägget blev långt.... skulle ju bara skriva om jackan.... hoppas jag inte trampar på någons tår.... alla är olika, jag ville bara skriva lite hur jag ser på det hela.... för även om folk vägrar tro det så är barnkäder ett hett ämne, rik eller fattig, tjock eller smal, genus eller icke genus, vi har en åsikt, alla har det!
 
/Lilla H

Mys

På hösten är mysfaktorn på topp! Mysigast just nu är att kura ihop sig i mörkret med en ficklampa och läsa sagor med pappa.

/Lilla H

Höstpromenad

Strålande höstväder idag. Vi skulle ta en snabbpromenad till en kompis och hämta en sak, men den promenaden blev i stället två timmar då Haley ville gå hela vägen själv. Vi gick via affären och handlade lunch. Haley fikade på banan och smoothie där innan vi gick vidare. Vid skolan ville hon stanna och leka en stund på lekplatsen. Nu har vi kommit hem och fått i oss lunch och nu tar vi mest igen oss och laddar inför gympan som är senare idag! Helgen har ju varit fullspäckad och likaså nästa då det väntar både bokklubb för mig och hela två kalas för Haley. Önskar er alla en härlig söndag
 
Det var roligt att springa fram och tillbaka i tunneln på lekplatsen. 
 
Att kasta löv var roligt både för den lilla och för oss vuxna. Har nästan glömt hur vackra de är nu!
/Lilla H

Stan

Blev en heldag inne i stan när maken var på rally. Först stannade vi till på den stora barnloppisen. Vi kom rätt sent så det mesta var slut men lite fynd gjorde vi. Sedan åkte vi till City Gross och ordnade lite ärenden och efter det blev det lunch på Mc Donalds. Sist men inte minst besökte vi dagens höjdpunkt, Toys R Us. Hjärtat är så duktig. Såg så många barn som grät och skrek där inne, Haley tittar lugnt på det hon vill ha men hon tjatar inte eller "ska" ha något. Kanske mumlar hon något om tomten ibland.

Haley hade sina nya höst skor. Gillar dem mer och mer, tog ett tag att tycka om dem, fick kolla på dem i affären några gånger innan jag bestämde mig. Nu tycker jag de är såååå fina!

 Bilden strular den kommer upp inom kort!

 

/Lilla H

Bröllop

Grattis till Madeleine & Chris. Som den royalist jag är så är jag naturligtvist väldigt glad över nyheten att de har förlovat sig! Ska bli kul i sommar att få se bröllopet, kanske kan man lyckas ta sig till Stockholm den här gången, missade ju förra bröllopet. Bilden på de två är väldigt fin också!
 
/Lilla H

Skor

Idag skulle de rosa klackskorna med till dagis enligt Haley. Hon skulle bara visa dem sa hon. Hon är så stolt över dessa skorna. Vet inte varför hon gillar detta, jag använder sällan klackskor. Nåja hon får väl hållas. Jag känner att jag blir alldeles matt av att försöka hålla det här genustänket i styr. 
 
/Lilla H

Shopping på schemat

I fredags tog vi ledigt från dagis och måsten och styrde kosan till stan Jag, Haley & farmor. Det var visst höstmatknad. Haley fick syn på en ballong större än henne själv, föreställande ett slott, torn och fem prinsessor. Efter tio minuter med att ha den bjässen indunkandes i folks huvuden och en dotter som nästan lyfter med den valde jag att låta den få vara i bilen.

Vi skulle köpa höstskor också. Det gick sådär. Haley blev direkt förtjust i ett par rosa klackskor med glitter. Farmor och jag trixade och höll på för att försöka prova andra skor med men i slutändan satt alltid den rosa klackskon på. Det blev de rosa klackskorna. Plus ett par höstskor. Haley har förmodligen inget minne av att vi ens köpt de andra skorna för hon har varit så b.e.s.a.t.t av sina nya klackskor!

 

/Lilla H

Dagens fråga?

Här är ett väldigt bra skrivet inlägg av bloggkommentatorerna. Vad tycker ni jälva, håller ni med? Kommer vi bli generationen som gör allt för sina barnbarn? Klicka här och läs! Själv tror jag att man inte kan dra alla över en kant men över lag så tror jag det stämmer in ganska bra på generationerna.
/Lilla H

daddy

Den här bilden, på en fyraårig flicka som vägrar släppa sin pappas hand när han skall åka i väg till Irak, den går rakt in i hjärtat. Vem som helst kan ju se att det där är en situation där förmodligen alla andra hade blivit tillbakavisade, men denna lilla flicka berör även de högsta befälen och hon får stå kvar och hålla sin pappas hand. Ville bara dela med mig av den, den berörde mig så. Heartbreking, just heartbreaking.....
 
/Lilla H

Sol?

Maken och jag har ikväll suttit vid varsin dator och letat resor. Han satt i badrummet där Haley badade och jag på ett annat ställe så ropade vi till varandra. Vi vill så gärna komma bort lite här hemifrån. Vardagen, stressen, regnet, sjukdomar, måsten och allt annat som tynger ner en. Vi vill egentligen båda till Thailand men då vi tidmässigt bara kan vara borta en vecka så känns det lite långt bort. Man hinner ju inte ställa om tidsmässigt innan man ska hem igen. Det lutar åt Kanarieöarna. Hoppas hoppas vi kommer iväg! 
 
/Lilla H

Fryser du?

Min dotter har lite svårt att hänga med i årstiderna. Lagom tills hon vant sig vid en sak så är det dags för nästa. Det här med att det börjar gå mot vinter är hon inte riktigt med på ännu. Höst har jag helt skippat, jag går rakt på vinter, vill ju inte förvirra henne mer än nödvändigt. I alla fall, att ha varma kläder på sig är inte hennes grej. Helst vill hon vara barbent och strumpor ska vi inte tala om. Har hon någonsin gillat strumpor? Jag försöker förklara att man blir kall och hon kontrar med att hon minsann vill vara kall. Jag brukar låta henne hållas, jag tänker att hon får väl frysa och inse själv att det är dags att klä på sig. Dock är hon envis som tusan (ärvt från vem?) och ibland sitter hon och huttrar i bilen på väg till dagis. Vill du ha din jacka? Nej jag vill vara kall!!! Ooookeeeej! Vill tillägga att turen till dagis tar max en minut så hon lider inte så länge. Tids nog så, lagom till våren så får jag nog på henne hela munderingen!
 
Mitt finaste hjärta kastar hjärtan omkring sig en dag i oktober. Vad hon egentligen försöker visa är ryggsäcken som hon alltid vill bära på ryggen. Den är megastor för henne, vi bär den oftast i handen. På senaste tiden ska hon dock bära den själv och man att hon skall vippa över. 
 
/Lilla H

Fest

Sitter i bilen på väg hem efter ett dygn i Göteborg. Maken & Jag lämnade Haley hemma för att närvara på en väns 30-års fest. Kvällen var jätte bra, bra uppstyrd fest, full med lekar, god mat och dans. Så som det ska vara. Dock är det typiskt min man att komma på fem minuter innan vi ska åka att han inte har något att ha på sig (läs:rent!) så självklart fick vi svänga in via köpcentret på vägen till Göteborg för att hitta något. Efter en sväng in på Esprit så var vi på väg, 3000kr fattigare och min man en snygg blazer & skjorta rikare.  

Det som var lite småjobbigt var innan idag då vi vid halv ett masade oss ur sängen för att börja fundera på den 3 timmar långa bilresan hem. Vi säger såhär, det var inte helt oväntat Jag som fick sätta mig bakom ratten! Ni har väl läst tidigare hur det brukar vara för min man dagen efter kvällen före?

/Lilla H

Nytt

På tal om klänningar, jag har ju faktiskt köpt en ny klänning till Haley. En lite billigare. Den kommer från Kappahl och ligger på 179kr. Hon har haft en snarlik tidigare år från samma affär och jag blev överlycklig när jag läste hos ellenojag att denna hade kommit in. Nedan kan ni se henne i den förra klänningen. 
/Lilla H

Livly

Dessa skapelser från Livly är helt bedårande. Skulle lätt kunna klicka hem båda två men vet inte hur jag skulle motivera köpet för min andra hälft. Tror ni inte att min dotter skulle vara helt underbart fin i den lila klänningen? Åh så sugen jag är på att köpa den. Kappan var också helt underbar! Kanske kan man fråga tomten? Kappan ligger på 1795kr och klänningen på 595kr. Ni hittar dem här!
 
 
 
/Lilla H

Klumpen

Det är sjukt jobbigt att lämna sitt barn på dagis när det gråter, det måste ni alla hålla med om. Det spelar ingen roll om man haft hundra bra lämningar innan, det är alltid lika jobbigt när det händer. När jag väl släppt henne idag och överlämnat henne till sin fröken så ställde jag mig inne i fönstret och kikade ut på gården i hopp om att hon skulle blivit glad. Men icke. Hon skrek och sparkade och försökte slita sig ifrån sin fröken för att springa efter mig. Stod där inne länge länge och tillslut när jag tyckte att nu, nu verkar hon ha lugnat ner sig, så gick jag därifrån men en klump så stor som en basketboll i magen. Nu när hon oftast är väldigt glad vid lämningar så funderar man ju om det är så att hon inte mådde riktigt bra eller om det var nåt annat som fick henne att bryta ihop. Hon var ju lite hostig, kanske är hon sjuk? Har feber? Mönstret skiljer sig ju lixom. Ska ringa och kolla läget sen. Tills dess får ag väl sitt här med basketbollen i magen och våndas. Mitt barn ♥ jag skulle göra allt för dig!
/Lilla H

Söt

Hur söt är inte den här bilden på Haley & Alina? Idag hämtade jag och Sandra barnen och gick hem till oss. Våra barn leker ofta i hop och de går även på dagis ihop så de känner varandra väl. Haley vill gärna hålla Alina i handen när vi går någonstans.

/Lilla H

Kvällstankar......

..... eller snarare nattankar. Det är det jag sysslar med just nu på nätterna. Tänker. Jag tänker på massor av olika saker. Just nu är jag mycket inne på den orättvisan jag känner. Ja, jag tycker det är orättvist att vår familj ska behöva drabbas av en massa tråkiga saker medans andra är friska och mår bra. Missförstå mig inte fel, jag önskar inte min olycka på någon annan, självklart!

Jag känner också just nu enorm ilska på det som växer inuti mig! Utan att ha bett in lov! Det bara är där och växer. Det gör att mina värden inte är ok och jag måste bevakas av sjukvården i ett år. Varannan vecka minst ska jag dit! Växer det, växer det inte? Krymper det? För i helvete gå och väx på en sten eller nåt! Inte i mig! Ge fasen i min livmoder! Den enda som får bo där inne är mitt barn! Det får växa därinne och nu är det nåt annat där och TAR mitt framtida barns plats! F.L.Y.T.T.A U.T !!

Ja sådär går det runt runt i huvudet! Ett evigt tjatande och gnatande är det i mitt huvud!

/Lilla H

Spel & klipp

Min dotter har börjat spela spel på datorn. Jag tycker det verkar så krångligt när hon är van vid att peka med fingrarna på skärmen men hon klarar det bra. Nu är hon inne på duplos sida, de har kanonbra spel för barn i hennes ålder.
 
Hon klippte sig igår. Duktig som vanligt och satt stilla i 40 minuter och lät frisören klippa henne. Det är skönt för då kan man verkligen klippa en frisyr på henne och inte bara kapa det man kommer åt. Om ni tycker er ana en rosa fläck i huvudet är det ett fd hjärta som frisören sprayat dit! Hon har dock rufsat till det nu!
 
 
 
 
/Lilla H
rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!