Underbar!

Min älskade tvååring upphör aldrig att förvåna mig. Häromdagen skulle hon skjutsa mig till bussen och ville då vara finklädd. Hon gick och plockade ut dessa kläderna själv och klädde sig helt själv. Sedan gick hon till hallen och satte på sig sina sandaler, packade ner sin napp i en påse väska och var redo. Jag bad henne le framför kameran och då ställde hon upp sig såhär och gav mig enn fejkskratt. Så underbar!


Kjol Zara, top Italien & skor loppisfynd.

/Lilla H

Höstnytt

Hemklickat från Ellos. Använde rabattkoden 245817 som gav 20% på valfri vara + gratis frakt & retur. Båda plaggen är till Lilla H. Stöveln ser stor ut på bilden men den är storlek 24. Tror det kan vara en bra höststövel tills det är dags för vinterskor. Hon har ju sina pumaskor också, samt gummistövlar och Converse. Räcker det? Tröjan såg jag hos ellenojag och den var så bedårande söt på Ellen så jag bara var tvungen att köpa en till Lilla H.

/Lilla H

Fredag kväll.

Var på kalas ikväll hos Lilla H:s morbror Markus. Det bjöds på mat, godis och tårta och Lilla H trivdes som fisken i vattnet tillsammans med sin släkt. Hon var söt som socker i sin nya klänning från Zara. Det är ett par matchande trosor till också. Skorna har hon valt själv. Jag lät henne hållas då vädret inte är på topp direkt. Efter två dagar ledigt så är det dags för lite helgjobb för min del. Lilla H trivs så bra med att vara hemma och spendera kvalitetstid med sin pappa.





Ljuvlig klänning i en lite svår färg för många, men med hennes färger så bär hon upp allt!

/Lilla H

Härlig kväll!

I går var vi fyra tjejer som drog ut till stugan för att äta räkor, dricka lite vin och snacka skit.
Perfekt kväll!

/Lilla H

Söt outfit.

Söta lilla hjärtat när vi tog en snabbis till IKEA i Göteborg.

Ribbat linne med blomma- Kappahl, chinos & silvriga ballerina- H&M.

/Lilla H

Sneak peak...

Denna underbara jacka i djup orange färg har fått flytta in i Lilla H:s garderob. Där hänger den och inväntar hösten då den skall matchas ihop med bruna boots och en söt mössa. Salig mamma.... ja....

/Lilla H

Hemma igen!

Helgens weekend till Göteborg blev lyckad på alla sett. Alla olyckskorpar kraxade om dåligt väder och klass 1 varningar osv men på oss strålade solen. Under två dagar hann med affärerna i stan, djuren i Slottsskogen, goda middagar, Ikea och att bara umgås. Saknar min barndomsvän Helga så mycket och önskar så att vi bodde närmare. Liseberg får vänta tills nästa år, Gothia Cup intog Göteborg just denna helgen och då vet alla att det är bäst att hålla sig undan.


Lilla H funderar varför de var tvugna att bygga om lekplatsen i slottsskogen just när hon var där. Hon har på sig byxor från Zara, blus från Cubus & skor från Pumpa .

/Lilla H

Gissa!

Gissa vart jag har varit i helgen! Ni får en liten ledtråd i bilden nedan!

/Lilla H

Njutning.

Att dra ut ett gäng vänner till stugan och grilla är helt fantastiskt. Om man också startar tidigare på dagen, lyckas pricka in en varm solig sommardag utan en enda mygga eller knott, då är det fulländat. Vad lite det behövs för att man skall må bra. Fler såna kvällar tack!





/Lilla H

Lilla H som kvalitetstestare på IKEA.


Självklart skulle vår lilla testare ha en egen vagn att köra.
Korrekt semesterklädd i tofflor och t-shirt.


Lilla H hittade genast ett fint rosa rum som hon utsåg till hennes.
Hon testade skrivbordet och stolen noga.



Lekprylarna måste självklart också testas. Det var lite ont om
sådana tyckte hon och antecknade ner det noga.



Sängar måste provhoppas. Duktig flicka som man är så tar man ju
av sig skorna innan man hoppas upp i sängen.


Inne i en "lägenhet" hittades ett badkar som måste provas. Som sig
bör tar man ju av sig kläderna när man skall bada. Söta lilla flicka!


Efter att ha testlegat alla sängar på sängavdelningen hittade
Lilla H tillslut den perfekta.
/Lilla H

Härlig dag!

Vilken härlig dag vi har haft idag. Efter en lugn morgon där vi alla låg och drog oss i över en timme så hoppade vi in i bilen och åkte till IKEA. Vi var på jakt efter några sista saker till Lilla H:s rum. Vi stötte på goda vänner på Burger King i Kalmar där vi först åt lunch. På IKEA var det packat med folk denna regniga måndag men det gjorde inget. Vi hittade det vi skulle ha. Jag skall visa er bilder på Lilla H:s fina rum sen.

Vi hann knappt hem och packa upp innan det knackade på dörren och våra kvällsgäster dök upp. Elis med familj var hembjudna på middag nämligen. Vi satt ute och åt, barnen lekte och sedan avslutades kvällen med ett kvällsdopp nere vid sjön. Nu är jag helt slut så jag skall lägga mig och läsa vår spännande bokklubbsbok som skall vara utläst i augusti.

Kvällen roligaste: Vi sitter ute på altanen och barnen leker inne i huset på Lilla H:s rum, tror vi. Helt plötsligt kommer Lilla H utspringandes, spritt språngande naken. Hon har klätt av sig själv. Jag följer med henne in för att se vad de sysslar med. Inne i badrummet finner jag Elis i bara blöja. Duscha! Ropar de i kör. Jag trodde jag skulle dö av skratt. De hade bestämt sig för att duscha. Så roliga de är.


Lilla H får en hejdå-kram av Elis en kväll i Juni.

/Lilla H

Ny favorit!

När våra kompisar hade sin cykelkärra stående på vår tomt några dagar passade vi på att testaåka. Lilla H blev helt salig och nu när hon ser såna åka förbi så ropar hon glatt "Haleys cykel"! Åh vad hon vill ha en sådan. Någon? Mamma, Pappa, farmor, Farfar....?


Ja, gummiskorna från CeLavi hänger fortfarande med. Notera att lillan matchat (till mammas fasa) sina rosa kattleggings med randig mimmipigg-tröja alldeles själv!

/Lilla H

Upp med handen!

Upp med handen ni som vänt på dygnet nu på sommaren. Alla i vår familj hänger uppe länge länge på kvällarna och sover långt in på förmiddagen. Hjälp hur ska vi lyckas vända tillbaka detta. Visst jag går ju fortfarande upp vid fem när jag jobbar dagpass men de andra två sussar alltid länge.

/Lilla H

....bara dåliga kläder!

Sommarens regnigaste dag igår. Då tog jag och Lilla H på oss regnkläderna och gick ut och hoppade i vattenpölar. Det var väldigt roligt tyckte lilla tjejen. Hon tittade på mig med en sån där busig min, som om att vi gjorde ett hyss ihop. Riktig kvalitétstid med busungen.



/Lilla H

Tankar.

Har haft en del tid för reflektion denna veckan. Det är skönt ibland. Helt plötsligt vet jag en massa nya saker jag inte visste innan. Något jag vet sedan länge är att familjen alltid kommer först. Det är en jäkligt trygg tanke.

/Lilla H

Dans på stan'

En cool mamma och en cool tjej i lika dana kläder på stan i onsdags. Lilla H's nya är att hon vill se lika dan ut som mig och inte mig emot. Tur att vi har massor av kläder som matchar i garderoben. En del kanske tycker vi är töntiga, men inte vi!


Vi har båda chinos från H&M, lillan har tröja från Zara och jag från Gina Tricot.

/Lilla H

Trädgård

Tänkte visa er två bilder från vår trädgård. Jag har ju tidigare pratat om att jag vill ha en lekvänlig trädgård där min dotter och hennes ko pisar kan leka och ha roligt. Jag tycker jag börjar komma en bit på vägen.


Lekstuga från Toys R' Us, stolar från Jysk


Rutschkana & studsmatta från CityGross

/Lilla H

Lilla H: rum (igen!!!)

Jag håller fortfarande på att vela fram och tillbaka angående Lilla H:s rum. Just nu är jag inte alls nöjd. sedan vi tog ut expeditbokhyllan har det varit omöjligt att hålla ordning. Det måste på något sett in en hylla igen. Det bästa vore om vi kunde få tid att göra om rummet bredvid henne, tapeltsera om och måla lister, så hon kan flytta in där. Det är aningen större och lättare att möblera. Vill ha vita möbler som bas. Vill inte att det ska vara för tjejigt men samtidigt skall det ju vara så hon tycker om det och hon är ju väldigt tjejig. Återkommer!

/Lilla H

Fixa och trix.

Min make är just hemkommen från London där han tillbringat hela veckan med jobbet. Han är ofta där och jobbar. Ibland i länge perioder och ibland bara någon dag. Detta har resulterat i att jag levt som ensamstående mamma denna veckan med jobb, lämningar/hämtningar, mat, bad osv.

Jag kan ärligt säga att utan min snälla svärmor hade det inte gått ihop, då jag ibland måste åka hemifrån innan dagis ens öppnat och ibland kommer hem runt midnatt. Hon har hjälpt till enormt mycket och har på sin semester gått upp klockan fem för att vara här hemma hos Lilla H när jag åker till jobbet och hämtat när dagarna riskerar att bli för långa. Igår kom hon med lunch till mig på jobbet då jag inte hann ordna någon själv. Så himla snällt! Du är guld värd, tack så mycket!


Lilla H med farfar & farmor julen 2009. Då var Lilla H bara 9 månader.

/Lilla H

Vänner.

Vänner har vi flera stycken som är väldigt kära för oss. Lilla H:s vänner har hon haft samma nästan hela tiden. Här på bilden är hon på kvällspromenad med Leon & hans storasyster Alina som Lilla H känt sedan hon var 3 månader. Hon och Leon är jämngamla, går i samma grupp på dagis och kommer förmodligen hamna i samma klass. Kanske blir det till och med kära en vacker dag..... :)

/Lilla H

man eller kvinna

Man hör kommentarer ständigt om flickor och pojkar. Att man skall uppfostra dem så könlöst som möjligt. När jag fick barn trodde jag också att det var pga samhället kvinnor och män är så olika. Men nu har jag insett att jag hade fel. Biologin spelar stor roll också. Jag ser det nu på min dotter och hennes vänner som mestadels består av pojkar, de börjar utvecklas åt olika håll.

Det bästa min dotter vet är att leka med sina dockor. Hon badar dem, kamar dem, matar dem, byter blöja osv. Hon tar verkligen hand om dem. Ibland är dockorna ledsna och då tröstar hon dem. Hon är väldigt omhändertagande. Bilar och traktorer blir hon väldigt glad när hon ser ute, men hon vill inte leka med dem. Hon tycker om att städa, diska och plocka iordning. Laga mat är också en favoritsyssla. I vårt hem står min man för det mesta av dessa hushållssysslor. Att springa omkring och skrika, låtsasskjuta någon och slänga sig vilt på golvet, det gör hon inte. Men att sjunga, kittlas och dansa.

Någon sa till mig. Ta bort dockorna. Ge henne bilar. Jag undrar bara.... varför? Om hon nu blir glad av att leka med detta så kan hon väl få göra det? Varför ska jag kämpa emot de biologiska arvet hon har som kvinna.

Dock är jag väldigt öppen och fritänkt och tycker att alla ska få leva som de själva vill så länge det inte skadar någon annan. Jag hade en disskussion  med andra mammor (som bara har pojkar) att de aldrig skulle låta sin son gå ut i en klänning. Jag undrar, vad är det för fel på det? Om sonen nu vill ha klänning på sig, varför ska man lära honom att det är fel? Det är ju bara fel för att vi säger att det är fel, samhället? Och vem bestämmer att det är fel?

Är det inte föräldrarnas roll att stötta och och guida våra barn att bli självständiga tänkande individer. Är det verkligen rätt att plocka bort alla typiska "flickleksaker" för en flicka, eller att inte låta en pojke bära klänning?

Vad tycker ni?



Lilla H i en skjorta köpt på pojkavdelningen. Hon har flera gånger misstagits som kille i denna.

/Lilla H

Sommarkväll.

Härliga ljuva sommardagar spenderar vi kvällarna nere vid vattnet. Vi bor ju bara några hundra meter bort så det är så enkelt att bara slänga handduken över axeln och kila ner. Underbart att kunna njuta av sommaren trots att man jobbar heltid.


Lilla H hället vatten med sin spann.

/Lilla H

Äntligen!

Är irriterad! Har försökt ladda upp denna bld i en halvtimme och jag har försökt ladda upp massor av bilder i veckan till er. Har inte funkat! Därav dålig bloggning.Är så trött på detta. Har inte tid med allt strul.

Veckan har gått till att jobba och umgås med vänner. En av veckans bästa dagar var självklart idag då jag var ledig och mina älskade mammakompisar, Johanna, Cicci, Linda och jag begav oss med barnen till Ingelsta för att besöka naturbruksgymnasiet och deras djur. Sedan blev det härlig grillunch vid sjön där barnen badade och vi slappade i gräset. På kvällen möte vi upp Johanna, Cicci & Malin vid badplatsen här där vi bor och åt gatuköksmat, barnen lekte på lekplatsen och sedan blev det kvällsdopp för dem. Underbar kväll och härligt väder!


Lilla H gungar i Ingelsta. Blus från Cubus, short och hatt från H&M.

/Lilla H

Bye Oprah

Njuter av lite egentid och tittar på sista avsnittet av Oprah. Jag är verkligen ett stort fan och jag är så ledsen att showen har slutat. Får helt enkelt ta bort "se oprah show live" från min to-do-list. Förkylningen känns bättre, väskorna är packade och allt e klart inför bröllopet i morgon. Älskade Lilla H ska få spendera 2 härliga dygn med farmor & farfar.

/Lilla H

Jag har en plan!

Zara har ju rea just nu! Och i morgon så ska jag ju till skåne. Kanske inte till Malmö men till Annelöv. Är det långt i från Malmö? Min plan är att jag kör två timmar tidigare hemifrån och åker till Malmö. Sladdar in i p-huset Anna, eller kanske Hansa är bättre? Jo det är det nog (I know my Malmö) och sen knallar jag bort till Zara. För visst ligger det bortåt Stortorget? Väl där kan jag shoppa järnet för att sen hoppa in i bilen och bege mig mot bröllopsyran! Låter inte det som en bra plan?

/Lilla H

Åh nej!

Idag är det kurering som gäller. Lillans förkylning har hoppat över till mig och hela huvudet känns som ett bowlingklot. Måste vara tip top inför bröllopet i morgon! Åh varför händer detta just nu? Har längtat så efter detta bröllop!

/Lilla H
rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!