Royal wedding

Ni vet väl vid det här laget att jag älskar allt som har med kungligheter att göra? I morgon är det ju stor bröllopsyra då prins William äntligen gifter sig med Kate Middleton. Det ska bli så roligt att följa och media kommer rapportera hela dagen om bröllopet. Den bästa sidan att följa tycker jag just nu är E Onlines sida, det updaterar alltid med nya roliga saker. Dock ska jag försöka kolla igenom de brittiska sidorna då de nog måste vara de med mest info. I morgon alltså, kanske får Lilla H vara hemma från dagis så vi kan klä oss i prinsesskläder, ha tiara på huvudet och skåla in bröllopet samtidigt som vi ser det på TV!

/Lilla H

Lillans kläder

Nytt till Lilla H. Allt kommer från H&M. Lilla H har propsat på att ha en "vuxenhatt" nu när hon är hela två år. Inga fjantiga barnhattar som man knyter under hakan. Snäll mamma som jag är så pep jag iväg och inhandlade en hatt. Det slank ner lite annat i vagnen också. Jag är lite fundersam över byxorna, de är storlek 80 (fanns ej större) men de ska ju vara lite upprullade så om de är för korta inbillar jag mig att det inte gör något. Jag kommer nog ta bort skärpet på byxorna.

/Lilla H

Lekredskap

Vi letar just nu efter lekredskap till trädgården. Lilla H älskar att klättra och bygga och dona så självklart måste vi utrusta vår trädgård så hon vill vara ute så mycket som möjligt. Speciellt då vi inte har någon lekplats här i närheten. Har hittat dessa fina saker från bygghemma.se men det är inte helt billigt. Samtidigt lägger vi ju hellre lite mer pengar för att få säkra tåliga saker. Jag minns när jag var liten så hade vi en gungställning som lyfte lite när man gungade för högt så något sånt vill jag inte vara med om. Någon som har fler tips på bra affärer?

/Lilla H

Nytt i garderoben

Nytt till mig! Kommer passa perfekt i sommar. Snart ska jag visa vad lilltjejen fick.

/Lilla H

Hopp hopp

Lilla H älskar grannarnas studsmatta. Hon säger "hoppa hoppa" och pekar på den. De är så snälla och låter henne hoppa där så mycket hon vill. Var i början lite skeptisk till om jag skulle låta henne göra det, tänkte att hon var för liten och att hon skulle skada sig. Men det går jätte bra, självklart låter de andra barnen bli att hoppa när hon är på den utan hjälper henne och håller i handen. Vi funderar på att införskaffa en, dock en mindre med skyddande nät runt. Har ni andra studsmattor? Vad är era erfarenheter? Några skador?

/Lilla H

Påsk 2011

Hur ska jag summera påsken? Den är ju inte ens slut. Men skärtorsdagen grillade vi hemma hos min makes föräldrar, långfredagen var vi på grillfest hos våra kompisar, påskafton hade vi 8 vänner över här hemma och åt gott, idag påskdagen har vi varit hos mina föräldrar på middag och i morgon så ska vi till min mans farmor & farfar. Där imellan har vi donat med vår trädgård och planterat, städat av altanen, tagit fram utemöbler m.m.

Hos mina föräldrar återupptog vi påsktradition från när jag var liten, nämligen äggmålning. Det var mysigt och roligt och Lilla H målade 2 ägg och mosade ett. Tycker det är så roligt med såna traditioner.




Vad tycker ni om våra fina ägg!?

/Lilla H

Långfredag

Fina tjejen blanserar på muren utanför huset. Hon tycker att det är mycket viktigt att mamma går bredvid och håller i handen, det känns tryggast så. Hon vägrar fortfarande sina nya pumaskor och envisas med sina små stövlar. Det är supervarmt här och vi ska snart iväg till kompisar och grilla. Härlig långfredag! Igår var Lilla H påskkärring för farmor och farfar. Hon gav dem en fin teckning.

/Lilla H

still searching

Två bröllop ska vi på i sommar! Det betyder två klänningar! Jag letar för fullt. Älskar denna modellen som finns i flera färger! Hittade dem på amazon.com. Längtar så tills bröllopen älskar att gå på bröllop. Jag och min man gifte oss för några år sedan och det är så roligt nu när våra kompisar också börjar gitfa sig!

/Lilla H

Dagens fråga

I dokumentären "A Girl Lika Me" gör man om det klassiska docktestet från 50-talet då man låter svarta barn välja mellan en vit och en mörk docka. På 50-talet valde de flesta barnet den vita. Dagens läge var inte på något sett förändrat, då nästan alla barnen i testet valde den vita dockan.

När man frågade vilken docka som var den dumma, valde barnen den mörka. Vid ett tillfälle väljer en liten tjej den mörka som dum och får sen frågan vilken docka som liknar henne. Hon stannar upp och tänker efter lite, och väljer sen motvilligt den mörka. Så hjärtskärande.

Denna dokumentär är 8 minuter så om ni har tid, se den, annars startar docktestet vid 3.20. Skriv gärna era åsikter här i kommentarerna vad ni tycker om testet och dokumentären.

/Lilla H

vacker

Jag har sagt det innan och jag säger det igen, jag älskar vår dotters färger.
Hon har verkligen fått de bästa från oss båda.

/Lilla H

Dream

Måste bara ta mig till en Zara butik snart! Om jag så ska cykla dit!

/Lilla H

Kvällskvisten

Idag satt vi på muren utanför huset och tittade på grävmaskinerna lite längre ner på gatan som höll på att dona. När pappa kom hem fick han ta över så jag kunde gå och grilla några korvar till oss. Stackars maken som suttit inomhus hela dagen var kokhet i sin jacka. det var 19 grader här vid 18-tiden. Lilla H är en liten dansk fashionista idag med linne från danska POMPdeLUX och skor från danska CeLaVi. Jeansen är från H&M.

/Lilla H

Varmt

Nu har värmen även letat sig in i Smålands djupa skorgar. Något som slog mig idag var dock att jag absolut måste pipa in till stan snarast och införskaffa mig lite sommarplagg. Short tex. Plus en rakhyvel, för jag måste raka benen också.


Jeansshorts från www.tallyweijl.com
Blommiga shorts från www.desireclothing.co.uk

/Lilla H

bakvänt

Såhär fann jag min dotter lekandes i sitt rum. Finn ett fel! Juste, blöjan! Jag höll på att smälta så sött var det, här har hon själv hittat en blöja och insett att blöjor ska ju sitta på. Hon är superduktig på att både klä på och av sig, ibland hamnar tröjor ut och in och bak och fram men hon kan i alla fall duktiga lilla tjejen!

/Lilla H

säkerhetskoll

Makens nya dator är rustad för krig. Lilla H kvalitetskontrollerar noga.

/Lilla H

back to normal

Vid tvåtiden i natt kröp det ner någon bredvid mig i sängen. Det var maken som kommit hem från England där han har varit och jobbat. Jag har varit ensam hemma med Lilla H i nästan en vecka, och det känns vill jag lova. Hur underbar hon än är så tar det enormt på krafterna att vara helt ensam. Lämna och hämta på dagis, fixa middag, aktivera, bada, läsa, leka, natta, allting hänger på en själv. Och har man även både praktik och plugg samtidigt så har man verkligen fullt upp. Jag är så glad att min man är hemma igen och Lilla H kommer bra alldeles till sig när hon kommer hem i eftermiddag och får träffa sin pappa.  Det är dessutom ganska tråkigt att vara själv på kvällarna. Man har lixom ingen att prata med, man går omkring för sig själv när lillan somnat och försöker hinna städa, tvätta och diska lite innan man dunsar i säng. Jag tänker på de som är ensamma föräldrar, de har det såhär jämt. Så glad jag är att jag har min man. Det känns bra att veta att det är vi två mot världen, tillsammans.


Självklart köpte maken min hem presenter både till mig och Lilla H.
 Jag fick precis det jag alltid vill ha, toblerone!

/Lilla H

bra dag

Runt halv tre idag satte vi oss i bilen, Lilla H och jag och styrde kosan mot stan. Där mötte vi upp Johanna & Elis och gick en sväng till Linnéparken. Vi har typ inga lekplatser där vi bor så man måste åka in till stan för att leka, dumt va? I alla fall barnen lekte med varandra och hade så kul. De gungade, åkte rutschkana och jagade fåglar. 

Efter att de lekt ett bra tag så gick vi genom stan och satte oss på Mc Donald's. Vi hade hört att de skaffat en nytt lekrum där. Jag kan säga att det var succe. Trots att det var ett rum, med en mjuk matta, någon slags dator och en massa blinkade ljus och musik. Lilla H och Elis röjde runt där inne som galna och hade hur kul som helst. De tog pauser och kom ut och åt lite då och då men sen öste de järnet där inne. Mattan hade prickar i olika färger och när man klev på dem så kom det olika ljus typ applåder, trumslag osv. Detta förstod Lilla H ganska snabbt.  

Det var två trötta barn som sattes i bilarna vid halv sju. Då hade vi hunnit dyka in i några butiker också. Det är såååå roligt att se när de leker. De båda tycker om varandra så mycket och de pratar om varandra ständigt och frågar var den andre är. Elis frågar tydigen efter Lilla H det sista han gör innan han somnar, och Lilla H frågar efter Elis det första hon gör när hon vaknar. Hur kul är inte det. Då kan det ändå gå veckor mellan träffarna. Här har ni bilder från förra dejten. Då var vi i köpcentret.



Vattenpaus i lekparken.

/Lilla H

Onsdag

Ibland är det inte lätt att fånga Lilla H på bild. Som i morse när jag skulle försöka få en bild av hennes kläder. Hoppas ni ser lite i alla fall, hon har sin fjärilsmönstrade blus i puderrosa från POMPdeLUX och svart "lack" leggings. Ursäkta bildkvalitén men hade bara telefonen till hands.  Någon har undrat om jag inte klär min dotter för tunnt, och det gör jag inte. För det första är hon väldigt varm av sig själv och för det andra så har hon självklart varm tröja och sånt när hon ska gå ut.

/Lilla H

Puma

Lilla H har ju ett par Puma sneakers i rosa och vitt som hon avänder varje dag. Dock är det snören på dem vilket jag kommit på är väldigt opraktiskt. Svårt för henne att sätta på skon själv och jobbigt för dagispersonalen som måste se till at snörena inte åkt upp hela tiden. Så jag har klickat hem dessa fina skor i lila-vitt istället. Jag tycker dessa streetskorna från Puma är så snygga, och de är smidiga och lätta på foten också. Tror de blir perfekta i vår och sommar och höst!

/Lilla H

finaste

Visar er en bild från gårdagens Lilla H. Hon är så fin i sina shorts från Zara. Hon vill alltid måla en stund på morgonen innan dagis. Skönt nu när vinterkläderna kan läggas undan, inte kul att vara två år och tulta runt i en tjock overall när man är ute.

/Lilla H

Intresse

Jag funderar mycket för hur min dotter kommer bli om några år. Vilka intressen hon kommer att ha. Här där vi bor är fotboll och innebandy stort (snark) och jag hoppas innerligt att hon väljer något annat, för min skull. Men om det är det hon vill kommer jag absolut stötta henne till 110%. Min förhoppning är att hon kommer gilla dans, gymnastik eller konståkning. Sånt är kul att titta på. Min make hoppas på motorsport, basket eller musik. Ja vi får väl se, det är ju helt upp till henne, men om mamma får önska liiiiite lite, så önskar jag nog att det bor en prima ballerina där inne någonstans!

/Lilla H

I lördags

Mammas finaste flicka i Lördags på väg till efterlängtad lekstund hos morfar & mormor. Mamma och pappa fick en lugn stund på stan, vi gick på skivmässa (min makes grej) och sen letade vi påskpynt. Hittade dock inget! Vill hitta något snyggt och modernt, som ser lite ut som inredning, inte sånt där jätte gult och fult.

/Lilla H

Dagens fråga?

Vår lilla dotter äter väldigt sällan godis. Om hon gör det är det oftast när vi är hos någon annan. Idag dock fick hon sin allra första egna godispåse. Jag skulle köpa godis att bjuda på imorgon på sjukhuset och Lilla H fick plocka ihop en egen liten påse. Det gick dock inte så harmoniskt till som det låter, hon fick spelet i affären för att hon inte fick plocka så mycket godis hon ville och hon ville helst ta med händerna och bara skyffla in i munnen. Det slutade med att min man fick bära ut henne skrikandes så jag kunde handla klart i lugn och ro. Väl hemma fick hon sin påse igen. Gissa om hon var mallig. Satt i en evighet och plockade och valde i sin påse. Hur gör ni med godis hemma? Hur ofta äter era barn godis och hur gör ni i affären?

/Lilla H

Cykel

Denna helgen har varit helt fullspäckad och vi har skojat om att vi endast varit hemma för att sova. Jag lovar er flera bilder från helgen senare, tänkte i alla fall visa att vi tagit fram Lilla H:s cykelsadel ur garaget och åkt på premiärtur. Självklart älskar hon att åka bak på cykeln, men vi måste köra en extra grej så vi kan flytta den fram och tillbaka mellan våra cyklar så även pappa får jobba lite.

/Lilla H

Problem

Jag vill bara att ni ska veta att även om det står NOLL kommentarer under vissa inlägg
så kan jag läsa kommentarerna ni skrivit. Vet inte vad det är som strular!
Under de flesta inlägg funkar dem!
Men sluta inte kommentera, jag kan som sagt läsa dem!

/Lilla H

Cykel

Idag var det premiär för Lilla H:s födelsedagspresent. Hennes svart-vita trehjuling med pingviner på. Hon har ju haft den inomhus ett tag men idag var första gången hon provade dem utomhus. Hon älskar sin cykel och vi var nog ute en timme och gick med den. Hennes vita vårmössa är ännu för kall men den gröna vårjackan funkar utmärkt. Notera att det är hennes pappa som stoppat in byxorna i strumporna.



/Lilla H

Our life

Denna veckan har gått i ett rasande tempo. Jag har varit borta mycket hemifrån min familj och istället spenderat tiden med andra barn, sjuka små troll som kommer in för diverse åkommor, en del allvarligare än andra. Igår var vi på födelsedagskalas hos Lilla H:s vän Leon. Det bjöds på tårta och hembakade bullar, Lilla H klämde tre bullar alldeles själv. Det var kanske därför vi alla tre senare på natten väcktes av en kaskadspya. Tre lyckades hon klämma ur sig frammåt morgontimmarna, vilket höll oss alla vakna större delen av natten. Tvättmaskinerna rullade och sängkläder byttes, liten H tvättades m.m. Men vid åtta på morgonen gick hon upp med sin pappa (som VABade) och lekte järnet resten av dagen. Vi tog till och med en promenad i skogen hela familjen. Så idag är hon tillbaka på dagis.  


En sån här spyhink borde man ha bredvid sängen bara barnen lär sig att använda den!

/Lilla H

Bloggtips

Här kommer ett tips på en ny blogg. För er som tycker om kungligheter är denna bloggen perfekt. Skriven av Josephine Genetay, drottnings Silvias guddotter och bästa väninnan med prinsessorna. Bodde en längre tid granne med Victoria på Drottningholm och jobbar nu med välgörenhet tillsammans med Madeleine. Det var också hon gjorde den omtalade intervjun med Madeleine för svenska Elle. Här har ni hennes blogg.

/Lilla H

Rebecka Black

Denna tjej la upp sin musicvideo på youtube för två månader sedan och har sedan dess fått nästan 86 miljoner träffar. Förstår ni hur mycket det är? Låten har utsetts till en av de värsta poplåtarna någonsin och hennes sångröst sågas vid fotknölarna. Näthatet mot denna tjej har inga gänser. Folk vill att hon ska dö och skära tungan av sig osv. Men låten har legat så högt som nummer 30 på mest nedladdade låtar på iTunes, före både Justin Bieber, Britney Spears och Black Eyed Peas, så trots alla sågningar är det väl någonting med låten som folk gillar. Lyssna på den två gånger, och jag lovar att ni har refrängen i huvudet. Avslutar som Lars Lindström på Expressen "Friday Friday, gotta get down on friday!"


/Lilla H

beteende

Jag är en sån person som inte kan sluta följa en blogg även om jag ogillar den. Tex så har jag följt en blogg några år men på senaste året har jag börjat ogilla peronen som skriver den. Jag ogillar hennes peron (som hon visar upp i bloggen) hennes åsikter och saker hon skriver om. Helst av allt skulle jag vilja ruska om henne rejält. Men ändå läser jag bloggen. Är ni likadana. Personen har blivit som en nära bekant som man känner och vill hålla sig updaterad om. Fast jag inte vill så klickar jag mig automatiskt in där någon gång i veckan.


Update: Jag är ganska säker på att denna bloggerskan inte läser min blogg och jag har adrig lämnat en kommentar i hennes så ni behöver inte oroa er över att det skulle vara någon av er!

/Lilla H

Nya plagg

Här kommer två av blusarna jag köpte till Lilla H på PompDeLUX partyt för några veckor sedan. Jag tog det ganska lugnt med färger trots att de hade många plagg i fina vårfärger. Dessa två blusarna kommer Lilla H bli så fin i. Idag blir det kvällspass på sjukhuset och jag får inte se min ögonsten förren i morgon igen.



/Lilla H

Dagens fråga?

Hur många av er använder skötservetter till sina barn? Jag gör det! Och jag skäms inte för det. Skötservetten har varit min bästa vän de senaste två åren. Vi har provat flera olika men vi kom snabbt fram till att en av de absolut billigste sorterna var de som funkade bäst. De kriterier jag går på är hur hårt man måste torka, hur lätta de är att få ur förpackningen med en hand, om de luddar och hur barnets hy reagerar. Flera dyrare märken har gjort mig väldigt besviken och jag är väldigt nöjd med den sort jag använder.

Det finns många åsikter om skötservetter. En del menar att det är farliga medel i, att barnet hy blir sårig och att det är dåligt ur miljösynpunkt. Min åsikt är helt enkelt att min dotters hy har mått alldeles utmärkt av dem och att de är smidiga. Hur gör ni?

/Lilla H

Knäckt

Jag blir totalt knäckt! Jag har försökt få upp det här videoinlägget fyra ggr nu och varje gång så är det något som strular! (ledsen Sandra, men snart så)

/Lilla H

iPhone

Något av det roligaste som Lilla H vet är att titta på sig själv i iPhonen. Hon ser sig själv live på bilden och gör en massa olika miner och rörelser och är superintresserad. För en vanlig människa kanske denna bilden ser ut som en misslyckad bild, men icke, denna minen är en av hennes favoriter och hon kan verkligen frysa och hålla den här posen. Jag tror hon tycker att hon ser väldigt intressant ut.  

/Lilla H
rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!