Svar på tal! (enjoy!)

/Lilla H

Just nu

Lilla H står med pappa i köket och lagar pannkakor. Hon har fått hjälpa till med allt, till och med knäcka ägg. Man märker hur hon njuter och bara suger in allting som pappa lär och visar henne. Ni ser väl att hon även har sitt nya förkläde på sig? det är perfekt till såna här tillfällen.

/Lilla H

No more Lady Gaga

Nu har jag hängt upp peruken igen. Gårdagens födelsedagsfest var en av de bästa kvällarna jag haft på länge. Jag har världens bästa kompisar som jag har så roligt med och uppskattar oerhört mycket. Alla hade ansträngt sig och anlände i sina bästa Lady Gaga tolkningar, väldigt kreativt och påhittigt. För min del blev det blond peruk, strumpbyxor med inbyggda stayups och en svart body. Vi åt, sjöng, dansade, drack vin och skrattade hela tiden. Jag fick superfina presenter av alla. Jag längtar redan tills på tisdag då jag får träffa mina tjejer igen!

/Lilla H

Snart så

Jag håller fortfarande på att leta efter klänning till det bröllop vi ska på i sommar. Självklart hoppas jag på strålande sol och varmt varma vindar. Dock behöver det inte vara för hett för då blir man gärna obekväm i sina fina kläder, skor, hår & makeup. Vågar man be om något lagom?


♥ Brund med volanger - dorothyperkins.com
♥ Rosa med svart rosett - freemans.com
♥ Puderrosa tyll - debshops.com
♥ Brun med hög hals - startlondon.com

 

/Lilla H

Presenter

Tre fina skapelser jag fick på min födelsedag från porslinet PiP! Den stora salladsskålen ska jag nog ha stående mitt i köket så jag bara kan titta på den alltid. Den mindre sandfärgade skålen är perfekt till chips och popcorn och kannan för saft en varm sommardag!

/Lilla H

Jippie

Jag går omkring med ett härlig lyckorus i kroppen. Jag har hittat världens finaste vårjacka till Lilla H. Det började med att jag såg den här jackan hos ellenojag och ville först hitta en lika dan. Tyckte den var så fin. Dock verkar den vara slut överallt så när jag sprang på den här gröna fina vårjackan på Kappahl så blev jag överlycklig. Längtar tills våren då hon får ha jeans, sneakers och tunn mössa tillsammans med sin nya jacka.

  

/Lilla H

There is a new housewife in town....

Ville visa er en snabb bild på min klädsel igår när jag firade min födelsedag här hemma tillsammans med mina föräldrar, min bror och mina svärföräldrar. Körde på klassiskt fint. Koftan är från H&M och kjolen från Top Shop. Annat blir det på lördag då tjejerna kommer hit! Då intar en massa Lady Gagas huset.

/Lilla H

Ralph Lauren

Lilla H har fått lite vårnytt i garderoben i form av nya klänningar från Ralph Lauren. Jag älskar deras kläder, de är så mjuka och sköna, och de passar till alla möjliga tillfällen. På bilden nedan ligger hon sjuk och myser i soffan, ibland har hon dem på dagis och ibland på fest. Just på deras kläder gillar jag de starka färgerna för de är ändå väldigt stilrena. Den blåa klänningen ligger i tvätten så ni får se en "livebild" från när hon hade den på sig. Men den ser lika dan ut som den gröna. 



/Lilla H

Målarkväll

Igår satt vi hela familjen och målade tillsammans i Lilla H:s rum.
Min dotter verkar ha missat hur man sitter på en stol. Hon är så söt!



/Lilla H

Bikten


♣ Idag la jag i en inpackning i Lilla H:s hår.

♣ Jag har längtat efter att Big Brother ska starta.

♣ Mitt största intresse är mord.

♣ Den färdigtumlade tvätten blir alltid liggande en eller flera dagar.

♣ Ogillar att läsa barnböcker men döljer det väl.


/Lilla H

Lugn lördag

Det blev melodifestivalen och hemmagjord pizza ikväll. Supermysigt. Min make gjorde sin goda tomatsås och Sandra bakade degen så det blev teamowork. Lilla H och A dansade runt på golvet till alla låtarna så glatt och vilt så det slutade i tårar för båda två. Det är inte kul att slå sig när man har så roligt.

Lilla H har varit kräkfri nu ett tag och krafterna börjar sakta återvända. Idag har hon bara spenderat halva dagen i soffan så lite lek har det blivit. I morgon har hon egentligen gympa men förmodligen hoppar vi över den då det kanske är för ansträngande. Bättre hon får vila riktigt en dag till så hon får gå till sitt älskade dagis på måndag.


Lilla H idag när hon inspekterade sin nya play doh-deg och vattenfärger. Hon har vit velourklänning från kappahl och sina nya innetofflor från Vincent. Jag ville egentligen ha vita (såklart!) men de var slut så det fick bli rosa. Om ni tycker de ser stora ut så stämmer det, de är nog två storlekar för stora men jag vill att hon ska kunna ha dem nästa vinter också... kanske... om jag inte kommer över ett par vita, haha! Hon går utmärkt i dem i alla fall!

 

/Lilla H

hjälp!

Seriöst, om man ska gå på fest och temat är Lady Gaga
och klädeln ska vara Lady Gaga-inspirerat, vad ska man ha på sig då?

 

/Lilla H

Update

Lilla H har fått ett nytt förkläde. Det fanns på Åhlens och jag tyckte det var så fint! Det ser lite ut som en klänning. Opraktiskt kan många tycka då förkläden i plast ofta funkar bättre och jag kan hålla med, men detta var bara för ljuvligt för att motstå.

Har även tjatat på personalen på Kappah för typ tredje gången ang deras Vintage Stories kollektion. Jag har hittat en blus där som jag bara måste ha till Lilla H. Får dock samma svar som innan, vecka 14 kommer den. Jag är så dum, varför frågar jag alltid, tror jag att den ska komma snabbare för att jag frågar om och om igen?

Lillan är fortfarande sjuk och kräkningarna verkar inte vilja ge med sig. Men hon äter och dricker bra vilket är viktigast.  Hoppas hon får gå till dagis på måndag!


/Lilla H

Fina presenter!

Lilla H:s kompis Meja överraskade med ett paket i lördags från favoritbutiken Zara. Meja hade precis hittat rätt stil, kläderna är så söta. Det stör mig att de inte finns med på deras hemsida, det måste betyda att det finns massor av söta kläder i butikerna som jag inte har sett?

Här hemma är det sjukstuga. Lilla H började spy i måndags kväll och hon spyr fortfarande. Ibland går det typ 5 minuter mellan. Vi ger vatten bara för att det skall finnas något i magen, så hemskt för henne. Men hon är så duktig vi är så imponerade av henne. Idag har hon legat i soffan nedbäddad helt slö och inte ens orkat titta på Nicke Nyfiken. Bara sovit och druckit lite. Hon är jättetörstig men vi ger bara liiiiiite vatten åt gången. Har nog tvättat 20 maskiner.

/Lilla H

Detaljer

Tänkte visa er lite fina detaljer från Lilla H:s lya. Jag älskar att ha det väldigt vitt och enkelt och sedan fylla rummet med personliga detaljer och färger. Hennes rum går mest i vitt/guld/grönt och sen inslag av andra färger.


Ovanför hennes säng sitter en hel drös med gosedjur från bukowski. Meningen är att hon ska ha dem på en hylla men vi inväntar hennes nya säng för att se exakt var den ska sitta. Lilla H är i alla fall väldigt noga med att de sitter där de ska alla djuren.



I fönstret hänger en ljusslinga som förestället rosa handväskor. Köpte slingan på Rusta i julas men tycker den passar så bra så den får hänga kvar hela året. Som en extra lampa och de ger verkligen ett mysigt ljus.



Till sina smycken och hårtillbehör har använder hon just nu sitt rosa kakfat från Lagerhouse. Tycker det är jättefint! I födelsedagspresent kanske det dyker upp lite smjuka bakelser och annat gott som kan få ta över kakfatet.



På hennes vita bord står det fyra små kossor i porslin. Föll handlöst för dem inne på Guldfynd och de passar utmärkt i Lilla H:s rum. Än så länge är de hela, lillan brukar mest peka på dem och skrika "moooouuu".

/Lilla H

Perfect match!

Jag älskar kläder som matchar! Hade jag haft tvillingar så hade jag matchat deras kläder varje dag. Tänk att kunna gå på en fest och ha matchande kläder, jag och Lilla H. När man går på dop, bröllop eller en lite större fest skulle jag absolut kunna tänka mig att göra det. Har inte hittat så mycket sånt i Sverige men i USa är det stort (självklart!). Jag vet att många tycker det är löjligt men det är sån jag är, I like that!


Tänk om man kunde få med maken på ett hörn. Han skulle nog hellre gå utan kläder än visa sig ute bland folk i matchande outfits, men kanske kunde han joina in på kvällen när man sitter i soffan iklädd pyjamas. Det hade väl varit mysigt? Dessa kläder är från Wooden Soldier.

/Lilla H

Nu räcker det......

..... med sötsaker!! Jag har blivit helt besatt. Ena veckan är det choklad som gäller, andra är det lakris. Denna veckan är det bakverk. I morse när jag vaknade fick jag ett enorm sug efter mazariner och hoppsan, vi hade visst en sådan hemma. Smällde i mig den innan jag åt frukost. Sen blev det fika med kärleksmums och just nu sitter och äter en vaniljbulle! Detta måste få ett slut! Någon som vet hur? Man kan ju inte tryckt i sig tre bakverk innan man ens ätit lunch! Jag vet inte hur jag ska bära mig åt!? Tips någon?



/Lilla H

Dagens fråga!

Tycker era barn också om att gå i mammas skor? Lilla H älskar det! Helst ska hon ha halsband och handväska till också. Hon är väldigt duktig, går i trappor, springer osv utan problem, hon bemästrar skorna bättre än jag själv. Hon älskar när det klickar för varje steg hon tar.


/Lilla H

???

Meddela gärna mig om det kommer upp en lösenordruta på
min blogg där det står en annan bloggadress! Jag vet inte vad detta kommer ifrån jag har mailat blogg
.se

/Lilla H

Fin present

Idag fick jag en för tidig alla hjärtans dag present av min svärmor. Två skålar från mitt favoritporslin PiP i den beiga serien. Jag älskar verkligen det märket, man kan mixa och matcha som man vill med färger och mönster. Längtar så tills sommaren då jag förhoppningsvist hunnit samla på mig mera så jag kan duka med de färgglada porslinet inför eftermiddagsfikor och grillkvällar. Min nästa sak i samlingen ska bli denna fina salladsskålen. Min man är inte lika imponerad dock, eftersom att det inte går att maskin diska eller köras i micro. Men det bryr jag mig inte om, det är det värt!

 

/Lilla H

Svar på era frågor!

Här kommer min första videoblogg. Ni kanske måste skruva upp ljudet lite för jag
pratar rätt tyst. Hoppas ni gillade den, kom ihåg det är ju min första!

/Lilla H

Ont i huvudet!

Igår slog Lilla H mig i huvudet med en fjärrkontroll. Jag började gråta. Töntigt va? Jag vet, men hon måste ha träffat någon öm punkt eller nåt för det gjorde så ont att jag inte kunde låta bli att gråta. Lillan bara stannade upp och stirrade på sin tokiga mamma några sekunder, den började hon gapskratta åt mig. Då grät jag ännumera. Sen blev Lilla H orolig och gick och hämtade tutten till mig så jag skulle bli glad. Sen kramades vi och fortsatte leka. Sitter och känner på min bula nu. Den ömmar fortfarande!

/Lilla H

Vad vill ni veta?

Jag får massor av frågor om allt mellanhimmel och jord och jag känner att jag inte riktigt hunnit svara er alla, så jag har sammanställt några av dem och tänkte svara på dem i ett videoinlägg (!!!!) inom de närmsta dagarna. Måste bara reda ut tekniken först. Så är det nåt ni undrar över kan ni passa på att maila mig så ska jag försöka svara!
[email protected]

/Lilla H

Waka waka!

Här hemma spelar vi Shakiras "Waka waka" om och om igen. Lilla H älskar den låten och vi har spelat in videon och hon vill se den om och om igen. Olof och jag har till och med börjat disskutera personerna i bakgrunden, så många gånger har vi sett den. Lilla H har lärt sig att hoppa och det vill hon absolut göra till musiken, dans är ute tycker hon. Problemet är att vi måste hoppa också. Tex satt jag i lugn och ro och läste bloggar innan medans Lilla H hoppade i vardagsrummet med sin pappa. Helst plötsligt kommer hon springande och drar mig i handenoch säger "oppa", till mig. Då måste tydligen hoppa allesammans samtidigt. Tur vi ej bor i lägenhet grannarna hade ju undrat.

Idag valde jag att ha Haley hemma så vi har donat och myst här hemma. Får se hur jag gör i morgon, kanske kör på samma sak igen!

Nu ska jag försöka få lilldosan att "hoppa" i säng!

/Lilla H

Jippie!!

Åh min kära vän som bor i Malmö messade precis och meddelade att hon var på väg till Zara för att köpa kläder till Haley! Är så glad, tänk om hon hittar allt som jag satte på önskelistan (andnöd!!! dyrt!!) då kommer jag jubla!! Jag vet att jag tjatar om detta och att jag visat bilder inna men... åhhh!
SKINNY TROUSERSJEANS WITH SCARFPLUSH JACKETCHECKED DRESS

/Lilla H

Fynd

Jag älskar att handla saker på ebay och tradera. Innan jag fick barn vet jag att jag tänkte att mitt barn aldrig skulle få begangnade kläder. Men det ändrade jag snabbt uppfattning om. Det är ju en helt underbar marknad! Något jag verkligen tycker om är att köpa fina klänningar, såna som kanske bara används vid ett tillfälle. Det är perfekt för det finns alltid jättefina klänningar som ligger ute. Jag tänkte visa er några exempel på vad jag hittat på tradera och ebay.


Min absoluta favorit är den aprikosa klänningen är från Zara och har helt fantastiska detaljer. Den har en jätte fin underkjol som ger klänningen vidd. Den lilaprickiga klänningen har lila tyll under som inte syns på bilden. Alla dessa klänningar är så fins samtidigt som Lilla H kunnat leka obegränsat i dem.

/Lilla H

Vem har fel?

Vi behöver lite hjälp här hemma! Jag brukar fila mina naglar i soffan. Alltså jag sitter och ser på tv och passar på att fila nån fingernagel som blivit sne eller nåt. Likaså har jag en nagelfil i köket, det är oftast där mina naglar går av och då är det bra att snabbt kunna dra några drag över nageln och släta ut den. Min man tycker att detta är oerhört äckligt. Han jämför det med att klippa tånaglarna i maten typ. (självklart filar jag inte mina naglar över mat). Han tycker att detta ska ske i badrummet helst över toan. Det tycker inte jag. Jag ser inget äckligt i att fila naglarna. Det gör väl alla? Trodde jag i alla fall? Eller var filar ni era fingernaglar? Nu pratar jag om lixom lite manikyrsyfte, inte fila ner en lång grov tånagel eller liknande. Snälla berätta vad ni tycker. 

/Lilla H

Bröllopskläder

I sommar ska jag på bröllop! Det ska bli så roligt! Min man skall vara bestman och själv ska jag bara njuta av den underbara dagen och det lyckliga brudparet! Längtar så! Självklart tänker jag vara uppklädd till tänderna. Man ska ju absolut inte överglänsa bruden, så jag tycker man gott kan köra på dova, jordnära färger med fina detaljer hellre än skrikiga färgglada blåsor. Jag har tittat på lite exempel. Dessa klänningar är i alla prisklasser, den guldiga organzaklänningen kostar ca 40 000 kr så den är ju fin att titta på!


Många har varit iriiterade på att jag inte skrivit ut vad kläderna jag visar kommer ifrån så idag har jag ansträngt mig!

Puderrosa klänning med volanger - Top Shop.com
Grå klänning med svart rosett - DebsShops.com
Brun klänning med beige midja - Flannelsfashion.com
Gammelrosa klänning med volang - rarefashion.co.uk
Guldig organzaklänning - net-a-porter.com
Lila klänning från Lanvin -  matchesfashion.com

/Lilla H

Vad har hon på sig?

Idag har Lilla H valt kläder själv. Det blev en piké från Burberry & byxor från Barbapappa. Tänk, den combon hade jag aldrig kommit på själv. Jag satte på henne tröjan och hade tänkt att matcha med vita jeans, men då skulle hon bestämt ha de rosarandiga byxorna på sig. Under inga omständigheter att jag vill ha något annat, sa hon bestämt. Jaha tänkte jag, då blir det väl så då. Rutigt och randigt. Börjar det redan?

/Lilla H

Sessan

Vem är han? Prinsessan Madeleines nya flamma? Är det allvarligt mellan dem? Är han hennes pojkvän? Kalla mig ytlig men jag är så nyiken. Älskar allt kungligt och i synnerlighet våra prinsessor. Tänk om hon hittat kärleken igen då blir jag glad! Tänk vad häftigt, kanske ett bröllop att se fram emot igen! Den här gången ska jag till Stockholm och vifta med en flagga. Eller vem vet, kanske blir det manhattan??

/Lilla H

Sovande bebis

Min söta älskade lilla tjej. Ikväll ville hon sitta och mysa huvud mot huvud och titta på bilder i mobilen på sig själv. "Heji!" utbrast hon för varje ny bild. "Heji Heji Hejiiii"! Det är så underbart att mysa med henne på kvällarna, hon vill alltid sitta så kinderna nuddar varandra eller huvudet.

Hon är så duktig på att sova också. Vi har aldrig haft några problem med hennes sömn. Hon flyttade över till egen säng när hon var tre månader och eget rum när hon var sex månader. En gång per natt fick vi gå upp och mata henne kanske tills hon blev nio månader, sen har hon sovit hela natten, 12 timmar. Gärna 14 timmar om det är helg, jag väcker alltid henne på morgonen. Då har jag hunnit gå upp och dona med det jag vill först. På helger och när hon är hemma på dagarna sover hon mer än gärna ca 3 timmar mitt på dagen. Men om vi gör något eller ska iväg eller så så funkar en timme, eller två. Hon blir lixom inte extra sur eller nåt. När hon var mindre sov hon ju två gånger om dagen, då alltid e ca 1,5 timme i streck, så jag har alltid fått mina pauser på dagen, hon är som en liten klocka. 

Hur sover era barn?

 
/Lilla H

Dagens fråga: Vad äter era barn?

Jag funderar på en sak. Vad äter folks barn? Vad är normalt att äta för en tvååring? Fotade Lilla H:s portion för några dagar sedan. Detta är alltså makaroner, köttbullar och grönsaker. Jag kämpar med grönsakerna och försöker i alla fall att ha dem på tallriken varje mål, sen om hon äter upp dem är en annan femma. Det som går hem mest är majs, gurka och morötter. Denna tallriken är en favorit här hemma eftersom att man kan dela upp maten så tydligt. Under är bilder på katter och hundar som hon älskar att se i takt med att maten förvinner. Min dotter är ganska duktig på att äta.


Tallriken köpte jag på tradera.

/Lilla H

Min älskling.

Idag besökte Lilla H kyrkansbarntimme. Hon har inte varit där sedan förra våren när jag var mammaledig och vi gick dit med mammagruppen. Idag var hon nog bland de äldsta, jag minns när hon var bland de yngsta, hjälp vad tiden går. Hemma igen var det "appan" och välling som gällde. "Appan" är alltså Nicke Nyfiken som hon ser om och om igen, varje dag. Måste försöka köpa något annat, i alla fall andra avsnitt.

 

/Lilla H
rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!