Utvecklingsamtal

Vi har varit på utvecklingssamtal på Lilla H:s förskola. Hon har haft en tuff höst då hon fick flytta upp till syskonavdelningen nästan ett år för tidigt pga platsbrist på småbarnsavdelningen. Hon var alltså inte ens 2,5 år när hon flyttade till syskonavdelningen. Personalen på hennes avdelning har varit underbara och gjort allt de kunnat för att hon skall må bra och trivas men aktiviteterna och schemat är helt enkelt inte anpassat för så små barn. Ni får ju tänka på att de avdelningarna är till för barn mellan 3-5år och det är stor skillnad på vad de behöver för aktiviteter & rutiner. Jag kan ärligt säga att det är först nu, i slutet av november som det inte hugger till i hjärtat varje gång man lämnat henne. Först nu börjar det kännas bra. 

I alla fall, utvecklingssamtalet gick bra och personalen har också sett en förändring på henne nu. Hon är gladare och mer aktiv och tar för sig. Hon vet vad hon vill och hon ser till att synas och höras. Hon har roligt, deltar aktivt och är glad och positiv. Det känns så skönt att höra.  


Lilla H första dagen på förskolan i augusti 2010. På sin första avdelning trivdes hon direkt och mådde så bra.

/Lilla H
Kommentarer
Emeli- Mamma till Nathalie säger:

Jag blir så jäkla förbannad. Hur kan de flytta upp ett så litet barn på syskonavdelning.

Blir så arg på denna platsbrist och på de som bestämmer. Det borde inte få gå till såhär.

Jag förstår att ni måste haft det tufft nu i höst. Stackars Lilla H, det kan inte varit bra för henne att flytta upp så tidigt.

Hade ni någon talan i överflytten, eller tvingades hon bara att flytta upp?

Jobbar själv i förskola, därför som jag är lite nyfiken.

Hos oss blir de uppflyttade från den dagen de fyller 3, innan dess får de inte flyttas. Helst skulle vi vilja att de fick vara kvar längre på småbarn..



Oj nu blev det visst ett långt inlägg.

2011-11-25 / 09:03:07
URL: http://emeliochnathalie.blogg.se/
Alfva - i preggoland! säger:

Men usch, stackars lilla! :( Det är ju ingen höjdarerfarenhet om de inte kan hänga med i aktiviteterna, inte göra sig helt förstådda och inte kunna hänga med fysiskt heller!

Skönt att det i alla fall börjar lösa sig nu, men jag tycker det låter vansinnigt. För visst är det skillnad på småbarnsavdelningen och stora. A står inför att flyttas upp på äldre avdelningen (här är det dock en mellanavdelning) nu inför våren, men vi får se.

2011-11-25 / 09:35:15
URL: http://alfvan.wordpress.com
Caroline säger:

Jag blir faktiskt också lite upprörd här. Hur kan man göra så med en så liten? Det är väl tillräckligt att börja på förskola som det är. Usch förstår att du har känt dig orolig!

2011-11-25 / 10:33:26
URL: http://carolineofmalmo.blogspot.com
Emeli- Mamma till Nathalie säger:

Sv: Det är ju bedrövligt, de verkar kunna gör precis hur som helst.

De verkar inte tänka ett jäkla dugg. "Vara tillmötesgående mot nya föräldrar".. Ja men ni då, som redan går där, betyder ni inte någonting. Så fult gjort av dem.



Skönt iallafall att det funkar bra nu :)

2011-11-25 / 11:55:48
URL: http://emeliochnathalie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?
rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!