Duktig.

Många är nyfikna på hur det är att resa med barn och jag kan säga att har man en dotter som vår så är det inga problem. Resan hit gick jättebra. Hon var såååå facinerad av att åka flygplan och trots att vi inte landade förren vid midnatt, och sen vänta på väskor och en halvtimmes tur i en överhettad fullproppad buss så gnällde hon inte en enda gång. Hon satt fint i sin stol eller i mitt knä. Ett tips är att verkligen ta med kära leksaker. Vi har med hennes favorit docka, och hennes dock sulky. Den kör hon stolt till poolen varje dag. När vi ska äta stoppar jag ner två Barbie barn i handväskan som jag kan fiska upp om det blir långtråkigt för henne. Bara en decimeter långa, perfekt storlek på dem. Vi har också med hennes favorit böcker och filmer samt bärbar dvd spelare. Vi håller ganska fast rutiner här med mat och sömn men låter henne äta mera kakor och godis än hemma. Vi gör även aktiviteter hon gillar igår var det stan för att vi gillar det, hon satt så snällt i vagnen trots att hon var hungrig Ikväll blir det en stor lekpark med studsmattor, karuseller och hoppborgar efter middagen. Vi har hoppat över allt vad utflykter heter för det är inte roligt alls för Lilla H. Ja det var mina tips.
/Lilla H

Samma läge!

Ligger i solstolen idag också. Maken e och sover med Lilla H igen. Hon har badat järnet hela förmuddagen. Dagen startar med att jag väcker familjen vid 9. Jag är mest morgonpigg av oss. Lilla H får välling sedan klär vi på oss och går ner till den enorma frukostbuffen. Frukost måste vara favoritmålet på dagen. Maken käkar alltid pannkakor. I går kväll fick vi för oss att åka in till staden på kvällen. Så runt sex hoppade vi på lokalbussen. Väl framme promenerade vi i de gamla kvarteren vid hamnen. Det var mycket folk, butiker och restauranger. Dock var det väldigt mycket inkastare. Vi blev så trötta så vi tog bussen hem igen och åt en sen middag på hotellet. Efter det åkte Lilla H på karusellen som finns här på hotellet. Ca 15 ggr. Vi turades om att betala, vi och ett annat par vars dotter var lika tokig i den. Lilla H har blivit brun som en pepparkaka. Jag skojar inte. Hon kommer vara en sån där som kompisarna blir avundsjuk på för efter en dag i poolen hade hon tydliga bikinistreck. Min mobil funkar ej. Messa maken om ni vill nåt. Kram kram.
/Lilla H

Kreta

Hej på er vi har det superbra! Jag ligger vid poolen maken är med Lilla H uppe på rummet och vilar middag. Efter att ha lekt, hoppat och simmat i poolen hela förmiddagen så är hon helt slut vid lunch och behöver lite vila innan nästa badpass. Vi trivs jätte bra, hotellet är så fint och Lilla H är så duktig. Resan gick bra. Igår vaknade vi dock bara för att äta frukost sen gick vi till rummet och sov igen. Vid halv fyra tiden gick vi ner till poolen och badade några timmar innan middagen. Idag är det poolhäng hela dagen. Har försökt få in en bild men ikväll kommer det lite bilder då jag kan skriva från en dator. Ligger vid poolen med mobilen nu! Hoppas allt e bra med er hemma? Hur är vädret? Kram
/Lilla H

Nytt

Lilla H i sin nya klänning från Ralph Lauren. Älskar färgkombinationen!

/Lilla H

Problem (i-land)

Seriöst, hur många klänningar tror ni Lilla H behöver under en vecka på Kreta? Min man tror mindre än sju och jag mer. Vad tror ni? Sen har hon ju shorts, byxor och tröjor med sig också. Svårt att packa till ett barn. Hon kanske kan ha samma klänning hela veckan eller kanske hon spiller glass fyra ggr om dagen!


Från vänster kommer de två första från Zara, sen den rosa från Pomp deLUX och de två nästa från Tiny Ted, sen den gulblommiga från H&M och sist Burberry.

/Lilla H

Stranden

Kikade in på Åhlens igår och köpte lite strandkläder till Lilla H. Det fick bli dessa två badbyxor med blöjfunktion i och en marinblå solhatt. Sen även en fin roomper i lilablommigt tyg. Eller den sista köpte farmor till henne. Hon kommer vara så söt på beachen. Jag var så glad att jag kom över lite badkläder i ok färger. Jag är allergisk mot alla barnbadplagg i butikerna som antingen har superman eller hello kitty på sig. Tror de att det är det enda man vill ha? Ska alla flickor ha den där Kitty katten på sina kläder? Nej tack!



/Lilla H

Aska

Det där askmolnet ger mig kalla kårar. Tänk om det ska förstöra vår efterlängtade semester! Enligt prognosen skall Sverige vara relativt fri från aska när vi ska åka. Man får hålla tummarna. Våra husvakter anländer i morgon och skall bo här medans vi är borta. De pluggar som tur var så det kommer alltid att vara någon här.  Det är bäst att vara på den säkra sidan så två grannar nyligen haft inbrott! Jag har dock förbjudit fester som den ansvarsfulla vuxna människan jag är!

/Lilla H

Packning

Jag har försökt packa så smått men det är inte så lätt när man har en liten tvååring som hela tiden packar ur väskan. Eller så packar hon i saker som hon tycker ska med så som grytvanten, plastmuggar & barbiebilen. Suck jag får flytta in packningen i min garderob istället.

Finns det fler där ute som älskar miniförpackningar? Jag är helt såld på dem och kan gå och titta på dem i evigheter i butiken. Dock är de ju lite små för en hel vecka men när jag jobbade som reseledare och ofta åkte till London så använde jag mig av dem då man har så liten packning med sig.

/Lilla H

Mer från loppisen

Tänke visa er lite av klädfynden från loppisen. Två par skor och tre sommarplagg. Kjolen och toppen går att använda tillsammans eller var för sig. Lilla H:s sommargarderob börjar arta sig mer och mer.




Förresten, nämnde jag att jag betalade 10 kr st för skorna och 40 kr för plaggen?

/Lilla H

On demand

Jag har fått en del kritik från er att ni vill se mer bilder på Lilla H:s outfits och kläder. Jag kan säga att det inte är så lätt att fånga damen på bild ibland. Men jag har letat upp lite bilder från senaste veckan och satt ihop till er. Ni får fokusera på kläderna, inte på de dåliga bilderna.

Genomgående tema för hennes kläder är neutrala färger, söta detaljer och vit bas. Där har ni henne, i ett nötskal. I kväll skall jag visa lite mer fynd från loppisen.


Jeans & shorts från Zara, chinos & vita t-shirts med krås & rosett från H&M. Skor från CeLavi & Puma.

/Lilla H

Loppis

Nu sover Lilla H. Det har varit en lång dag! Först åt vi en riktigt god frukost hemma hos Liam. Hans mamma Sandra hade dukat upp en riktigt lyxig frukost typ som en hotellfrukost. Lilla H åt tre skålar yoggi.

Sedan åkte vi och hämtade farmor för att sedan ta en sväng till stan och gå på barnloppis. Varför är jag inte på loppis oftare? Vad mycket fina saker jag hittade. Lilla H var i himmelriket och ville sätta sig ner och leka vid varje bord. Dock var det fullpackat med folk så det var omöjligt. Efter en stund gick hon och farmor ut och lekte med de nya sakerna och jag tittade vidare en stund själv. Efter det blev det fika med glass och kakor.

Här nedan ser ni några av de fina sakerna vi köpte. Längst bak står ett sköt/mat/badbord till dockor. 100 kr kostade det. Sen en sittvagn som vi tänkte hon kunde ha ute i sommar till dockorna för 40 kr och en gunga till dockorna för 40 kr. Sen också två dockor, nya oanvända typ för 10 kr st. Kom även hem med två klänningar, två par skor, en doktorsväska och mycket mer.


Ja Lilla H valde att ha mössa idag istället för hatt. Så söt är hon i sin mössa.

/Lilla H

Dagens outfit

Söta Lilla H idag på väg till dagis.

Jacka Kappahl, klänning PompDeLUX, Hatt H&M, skor Puma
(mamma hade planerat guldsandaler men Lilla H hade andra idéer)

/Lilla H

Lite hjälp tack!

Jag har bockat av en massa saker på vår packlista. Jag vet redan att man bör ta med sig blöjor och välling hemifrån. Sen ett litet reseapotek med barnets nödvändigaste saker också. Tänker också ta med mig hennes filt från soffan, några gosedjur från sängen, hennes eget påslakan, nappar och handduk.

Nu till min fråga: hur mycket badkläder och badblöjor behöver jag ha med? Jag kan tänka mig att Lilla H kommer att vilja bada i flera omgångar under en dag och risken att behöva sätta på henne blöta kalla badkläder vill jag inte ta. Att bada naken kommer jag inte låta henne göra av flera olika anledningar. Och badblöjor? Hur gör man med en tvååring som inte är pottränad? Det har aldrig hänt något när hon badat här hemma. Men man vet ju aldrig. Hur funkar badblöjorna? Har man på dem bara under badet eller kan de lixom gå i och upp lite under några timmar med den på? Vad är grejjen med dem? Hur har ni andra gjort med era blöjbarn på semestern?


På Ölands Djurpar i förra året. Tänk vad hon har växt!
Och ja, jag har klipt bort mig själv ur bilden. Ville inte skrämma er ;-)

/Lilla H

Semester

Nästa vecka bär det av till Kreta! Det kommer bli så underbart! I eftermiddag ska jag och Lilla H bege oss in till stan för att fixa pass! Vi skall bo på Sirios Village ett superfint familjehotell. Det är vi tre som åker, jag, min make och vår dotter!



Självklart har vi någon som bor i vårt hus undertiden och tar hand om det.

/Lilla H

MY energy

De senaste åren har jag börjat fokusera mycket på vad som är bra för mig och vad som är mindre bra. Något jag kom fram till var att människor som utstrålar negativ energi är inte bra för mig. Såna som bara tar och tar och aldrig ger något tillbaka. Varför ska man hålla fast vid människor bara för sakens skull? Varför ska man anstränga sig för människor som ändå inte vill träffa en? Varför ska man alltid ringa någon som aldrig ringer själv? Varför ska JAG lägga massor av min tid och energi på en annan människa?

En annan sak jag bestämde mig för var att inte lägga min tid på saker jag inte vill göra. Hur många gånger har man inte firat nyår eller midsommar med folk man inte ens har kul ihop med? Hur många gånger har jag inte varit runt på mässor, tillställningar, event med innehåll som får mig att somna? JAG gör inte sånt längre. Ofta gör man det för att vara andra människor till lags. Nu planerar jag min tid och väljer bort saker som jag ändå inte får ut något av. Tiden är för knapp för att slösa bort på tråkiga saker i livet.

Numera umgås jag med de människorna som jag trivs med och mår bra av och jag lägger min fritid på saker som får mig att njuta, trivas och uppskatta tiden.

Gör ni det också.
Låt inte andra bestämma vad du ska göra.
Våga säga nej!
Våga sätta dig själv i första hand!


Jag bjuder er på en bild på mig som fjortonåring.
Då var det så viktgt vad andra tyckte och tänkte
om en och det mesta man gjorde gjorde man nog för andras skull.


(jag vill förresten klargöra att detta inte syftar till någon speciell persom utan mera mitt tankesätt i allmänhet)

/Lilla H

Jenna

Förutom Elis så är det Jenna som Lilla H pratar mest om hemma. Jenna är lika gammal och går på samma avdelning på dagis. I lördags var vi bjudna hem till Jennes familj för grill och eurovision. Glädjen visste inga gränser när Lilla H fick höra att vi skulle hem till Jenna. De lekte även en stund i söndags och de har så roligt ihop, de pratar, skrattar och donar.


Lilla H i skor från CeLavi, kjol från PoP, hoddie från Zara & mössa samt t-shirt med volang från H&M.

/Lilla H

Bikten

♥ Jag tänker genast på annat när mina hundar börjar dyka upp i huvudet. Minnet av dem är för smärtsamt.

♥ Min joggning började bra men har stått till i två veckor. Kan snart inte skylla på förkylningen längre. Den är ju borta.

♥ Orkar inte alltid sätta på Lilla H sin pyjamas. Då får hon sova i tröjan hon haft på sig under dagen. Fläckig eller ej.

♥ Gav min dotter godis igår på IKEA för att unvika ett sammanbrott (både för mig och henne).

♥ Min svärmor köper blöjor just nu. Hon erbjöd sig.

/Lilla H

Lite från helgen

I lördags sladdade vi in till stan för att leka i en av de roliga lekparkerna. Lilla H och Elis sprang omkring som tokar och lekte och skrattade och busade med varandra. Vi tog en paus och tittade på lite på allt som hände nere vid sjön, de visade upp båtar och sjöräddningen simulerade båtolyckor och det fanns ambulanser och brandbilar på plats. Roligast var nog när ambulansen satte på sina sirener. Det blev kebabrulle och thaimat till lunch men barnen föredrog enbart pommesfrites.

Kvällen innan hade vi vänner på besök, vi bjöd på grillat så klart. Förutom en  liten incident involverat Lilla H och hennes blöja (som för övrigt chockade både mig och maken och fortfarande ger oss mardrömmar) så var kvällen otroligt trevlig!



Vad tycker ni förresten om att jag visar upp bilder i collageform.
Snälla Lisa har hjälpt mig få tag i ett bra program. Är fortfarande nybörjare!

/Lilla H

min sommar

I sommar kommer jag att jobba på BB. Mitt drömjobb och jag är så glad att jag fått chansen. Jag har verkligen kämpat hårt detta året och det känns som detta är belöningen! Visst kommer det bli tufft att jobba när min älskade dotter och make är hemma och har semester men jag vet att de har de bra och jag kommer jobba skift så ibland är jag ju ledig. Denna chansen är helt fantastisk och jag kommer få så mycket ny erfarenhet!

/Lilla H

fullt upp

Ledsen för dålig updatering. De senaste dagarna har jag haft så mycket att göra och tänka på. Maken är helt däckad av alla pollen och själv är det mycket med skolan nu, terminen är ju snart slut och mycket skall lämnas in! Vi har i alla fall hunnit med lite umgänge med vänner. I tisdags var Lilla H:s kompis Elis och hans mamma hos oss och fikade. Sedan åkte vi hem till dem, papporna anslöt och så grillade vi korv. Så mysigt. I morgon skall jag berätta för er vad jag skall göra för roligt i sommar!

/Lilla H

help?

Vad är det som händer? Är det fullmåne? Varför vägrar mitt barn sova? Senaste veckan har varit helt knasig. Lilla H vill vara uppe länge och igår somnade hon inte förren halv elva. Halv elva! På en söndag! Jag försökte lägga henne en gång men det passade tydligen inte damen alls. Ikväll gick vi och lade oss tillsammans men nej, hon ville bara ligga och prata om allt mellan himmel och jord så efter en timme tröttnade jag och vi gick upp igen. Nu är klockan tio i tio och hon sitter i pappas biorum och tittar på film. Tydligen har hon börjat hoppa över middagsluren på dagis också. Hoppas verkligen detta är en fas, fröken bestämd behöver sin skönhetssömn. Det måste vara en fas. Det händer säkert väldigt mycket i huvudet på en tvååring just nu, sova tycker hon säkert är bortkastad tid. Snart inser hon sitt misstag och kommer be på sina bara knän att få sova på normala tider igen! Så är det, så måste det vara.....?


Lilla H ca 8 månader ligger och myser i soffan.
Hon hade spytt tidigare på dagen, därför alla filtar och handdukar.

/Lilla H

Dålig shopping

Dagen igår gick emot mig på alla sätt och vis.

♦ Vi åkte in och skulle köpa en studsmatta vi åter igen hittat. Begränsat lager, bråttom bråttom. Väl där visade det sig att kampanjen inte startade förren dagen efter (idag alltså).

♦ Hittade en perfekt rutschkana men tydigen hade sista exemplaret sålts en timme tidigare.

♦ In på Vero Moda för att köpa de snygga byxorna jag provat i Jönköping men inte orkat köpa då. Vår affär hade tydligen aldrig fått in just de byxorna.

♦ Skulle köpa en badbalja till Lilla H:s dockor på Toys R Us. Fanns inga.

♦ Lilla H somnade i bilen på väg hem och ville därför inte sova middag sedan.

Kom hem tomhänt, förutom den lilla plastfågeln Lilla H fick i sin Happy Meal. Tur att dagen rundades av trevligt med grill på Sandras altan, väldigt sopntant och vi hade supertrevligt, god mat och trevligt sällskap. Lilla H hoppade av sig i deras studsmatta. Kan det bli bättre?


Söt tjej inne på Mc Donald's. Lite konstig bild, hon var på väg någonstans men enda bilden där hela outfiten kom med. Klänningen från Lindex passar perfekt till hennes guldsandaler.

/Lilla H

fredag

Idag fick jag ta mig samman och fixa till mig lite då jag hade ett superviktigt möte vid klockan 11. Jag har både sminkat mig och fixat håret (kors i taket). Eller fixat håret var väl att ta i, jag gjorde ett halvdant försök till att locka håret lite. Sen tog jag också lite av mitt läppglans, det är från Clinique och heter "full potetial lips plump & shine" jag tyckte det passade bra inför tillfället. Ikväll bli det mysig hemmakväll med maken och Lilla H. Vi var egentligen bortbjudna men jag är inte helt pigg så vi fick ställa in det.

/Lilla H

Sjuk

Igår och idag har jag varit så ynklig! Sjuk är jag, halsen bränner och öronen värker. Inte kul. Till råga på allt har jag varit tvungen att skriva teoriprov idag jag känner mig väldigt nöjd nu när jag gjort det! Ger er en bild på mina två finaste så länge. Hoppas ni mår bra!


Snodde bilden från min kompis Sandra.

/Lilla H

Snart så

Nu har vi äntligen hittat en studsmatta som vi vill ha. Efter att ha disskuterat i flera veckor fram och tillbaka, om mått, fjädrar, nät, pris, säkerhet osv så har vi sållat bort alla de som inte uppfyllde våra krav. Så fort vi bestämt oss skulle jag ringa och lägga undan en i butiken... slut självklart! Åh sånt gör mig nervös. Tanken på att behöva upprepa hela processen är smått skrämmande. Tydligen skall de snart komma in i butik igen så vi hejdar oss lite med att handla. Se Lilla H hoppa studsmatta här.

/Lilla H

message


Lilla H låter hälsa att hon "äter snöigt aprilväder i maj" till frukost!

/Lilla H

Det känns overkligt

När vår dotter var ca 1 vecka gammal så blev hon inlagd på sjukhuset på grund av att hon insjuknat i RS-virus. Vi som fortfarande befann oss i vår lilla bebisbubbla förstod nog egentligen ingenting då. Det är klart, vi var nya på det här, vi hade bara varit föräldrar i en vecka. Hur ska man kunna se tecken då?

Vi ringde in för hennes andning började bli lite väl rosslig och det var först när sköterskan frågade oss om hon sover över sina matmål, alltså inte vaknar och vill ha mat och vi svarade Ja, som det blev fart. Vi var tvugna att komma in genast. Och visst hade lillan drabbats av RS virus, ett förkylningsvirus som vi får flera gånger om året utan några som helst problem. Ett virus jag aldrig hört talas om. Ett virus som för spädbarn kan vara livshotande. Barn under 6 månader måste läggas in om det får det.

Jag minns att jag fick panik av att bo inne på sjukhuset ensam med min dotter och personalen var underbara och lät min man också stanna. Så i nästan en vecka bodde vi där och Lilla H blev bättre och bättre och tillslut utskriven. Det var lite gissel med matningen och sond vägrade hon. Trots att hon var så liten så slet hon upp sonden.

Söta lilla människa, när jag tänker på det idag så får jag rysningar.

/Lilla H

Fin detalj

Ville bara visa er urringningen på Lilla H:s nya klänning! Är den inte underbart fin. Jag är ju inte så förtjust i färgstarka mönstrade kläder men denna turkosa klänning med prickar på från Lindex kunde jag inte motstå. Föll för urringningen.

/Lilla H

Babyshop?

Handlar ni kläder från babyshop.se till era barn? Jag har varit inne där ibland och jag tycker att de tar hutlösa priser på kläderna. Jag tycker att det är så dåligt när de lägger på så mycket på plagg som man i affären kan hitta för flera hundralappar billigare. Jag förstår att märkeskläder från designermärken kostar en del, Lilla H har en del plagg i sin garderob som jag betalat mycket för, men när de lägger på en massa på vanliga märken som man hittar lite varstans då blir jag irriterad. Tror de att man är dum eller?


Tre fina klänningar jag hittade från Armani Junior.

/Lilla H

wrong wrong

För några kvällar sedan när vi skulle ut och löpträna så fick Lilla H bestämma helt själv vad hon skulle ha på sig. Detta blev resultatet. Guldsandaler, rosarandiga byxor, blå flis i och sommarhatten. I mina ögon är detta den absolut värsta kombinationen man kan tänka sig. Men ändå blev det sött eftersom att hon hade valt det. Nu har jag kommit på att jag skall börja ge henne alternativ av redan ihopmatchande kläder, så hon tror att det är hon som väljer, men egentligen är det jag! Finurligt va?

Jag vet att det kommer komma en tid då jag inte längre har något att säga till om, men så länge jag kan så ska jag minsann försöka. Kalla mig ytlig, kalla detta i-landsproblem, I don't care!

/Lilla H

Valborg

Valborgshelgen har varit perfekt på alla sätt. I fredags åt vi grillad lax hos Lilla H:s kompis Liam och igår var vi hos Lilla H:s favorit Elis och blev bjudna på supergod grillad mat. Tänk att vi har så härliga vänner som man verkligen trivs att umgås med, barn som vuxna. Vi gick hem igår på natten och det var riktigt kallt, hade letat fram min vinterjacka, längtar verkligen till ljumma sommarnätter.

Stackars lillatjejen klev på en glasbit idag, det var jag som slagit sönder en glasflaska och missat en bit när jag städade. Blodet har runnit och Lilla H har haltat omkring här på kvällen. En rolig sak jag noterade är att hon haltar med fel fot, så sött, hon vet att man ska halta när det gör ont, men har inte riktigt fått grepp om hur man gör. Synd har det i alla fall varit om henne.


Lilla H med mamma. Vårfin i ny klänning från Zara, en present från morbror.

/Lilla H
rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!