Sortering

Gjorde slag i saken och köpte två enorma plastbackar till lillans kläder. Sedan satte jag igång att sortera allt. Min kompis Malin tipsade mig om att sortera allt i storlekar och lägga i plastpåsar innan jag lade ner det i backarna. Lättare att hitta saker sen. Sagt och gjort, så gjorde jag och ni ser ju mitt förträffliga sorteringssystem. Kan ju tillägga att bara några högar fick plats på sängen, hela golvet var täckt av kläder också. Men efter några timmar så var allt sorterat och snyggt förpackat. Det blev även en enorm traderahög också, saker jag inte för min värld förstår varför jag köpt. Saker som någon annan kan ha störra glädje av än jag. Det blev även en speciell liten påse med plagg som jag absolut aldrig kan göra mig av med, varken låna ut, ge bort eller sälja.  

/Lilla H

Lilla H

Försöker visa er Lilla H:s nya mössa. Här har hon på sig den en stekhet sommardag. Hon har en vilja av stål. Bara att hänga med. Kan fortfarande ha svårt att förstå att denna underbara varelse är min dotter! Att jag är så lyckligt lottad!


Mössa & klänning från Kappahl. Vagn, grannens gamla.

/Lilla H

Ny bil

Förra veckan hämtade vi vår nya bil och Lilla H vart genast förtjust. Hon hittade genast en plats där hon skulle sitta. Det blev lite liv när vi försökte förklara att man bara fick sitta där när bilen stod stilla. Annars är hon väldigt nöjd, utbrister glatt min bil varje gång hon ser den.

 

/Lilla H

Ralph Lauren

Sitter och spanar inne på Ralph Laurens hemsida och dreglar lite över de fina kläderna. Både till mig och Lilla H. Sände dock iväg en beställning för några veckor sedan från just Ralph Lauren så jag får snällt vänta tills de kläderna dyker upp innan det blir något mer klickande.

Patchwork Cardigan - Infant Girls Sweaters - RalphLauren.com Fair Isle Dress - Infant Girls Dresses - RalphLauren.com

/Lilla H

Bilder

Fick hem nästan 1000 bilder igår som jag framkallat. Det är resultatet av 2,5 års ihärdigt fotande. Och då lovar jag att jag rensat bort två tredjedelar av bilderna. Känns skönt att ha det gjort. Passade på för FUJI Direkt har en kampanj nu där framkallning bara kostar 0,49öre per bild. Det är fantastiskt billigt. Är man dessutom medlem (som jag är) så får man fri frakt vilket gjorde att min megabeställning bara kostade mig ynka 500kr. Då fick jag som sagt enormt mycket bilder och flera förstoringar också för det priset. Ett litet tips till er som har sommarbilder att framkalla tex. Tror de bara kör erbjudandet månaden ut.



ps. detta är inte ett reklaminlägg

/Lilla H

Onsdag

Sötaste tjejen i morse på väg till förskolan. Det är ny avdelning så allt är lite läskigt och främmande. Då är det tryggt med gosen och nappen. Jag skall försöka få en bättre bild till er på de snygga leggingsen från PompDeLux. De har legat längst in i garderoben hela sommaren då de varit för stora men nu passar de perfekt!


Kofta H&M, Kjol Zara, leggings PomP DeLux & Stövlar Vincent.

/Lilla H

Dagens fråga?

Är det OK att göra underklädsannonser för barn? Dessa hittade jag på den franska underklädskejan Jours Aprés Lunes. De gör underkläder för vuxna, barn och beisar. Deras bebiskläder är riktigt söta, titta här! Men är det OK att styla små barn som vuxna och låta dem visa kläder bestående av BH & Trosor. Vad skiljer sig dessa bilder från tex Ellos eller H&M:s reklamer?

Tjejen som är med på dessa bilder skapade stora rabalder i USA när hon var med i Vouge. Ni hittar en bild här & här! Där är hon stylad i urringade klänningar, höga klickar och hårt sminkad. När går detta med barn för långt?

Min personliga åsikt är att jag tycker bilderna är fina men onödiga Jag förstår de som tänker på hur man sexualiserar barnet i en alldeles för tidig ålder och vilka signaler det skickar ut i samhället. Jag tycker nog att de kunde ha låtit bli att styla upp dem som små vuxna.

/Lilla H

En vanlig dag.

Min stora tjej sitter på muren hemma hos mina föräldrar och byter blöja på sin docka.
Under helgens festligheter så bodde hon hos dem bla.

/Lilla H

Ester Elenora

Jag har fått frågan varför Lilla H inte har några kläder från Ester Elenoras barnkollektion. Jag kan meddela er att hon har faktiskt en sjal därifrån, men kläderna i sig tycker jag inte är så speciella. De är absolut fina men jag tycker inte att de är så fina att jag vill betala det priset. Då tycker jag att kedjorna har minst lika fina kläder, tex Kappahls Vintage Stories Collection.

Ester Elenora höst och vinter kollektion

 
/Lilla H

Wedding

Helgens bröllop var fantastiskt på många sätt. Efter veckor av regn och blåst så sprack himlen upp och det blev en perfekt solig utomhusvigsel. Festen var rolig och det var så mycket vänner där som jag kännt länge länge. Kom i säng vid femsnåret och har spenderat dagen idag med att må som man förtjänar. Men det var det värt.

/Lilla H

Fynd!

Ibland kan man fynda. Dessa två plaggen hittade jag på Kappahl. 30kr för blusen och 50kr för klänningen. Sen var det även halva reapriset, så jag betalade totalt 40kr för båda plaggen. Det är ju helt tokigt. Nypris för klänningen är 349kr.

/Lilla H

Klär sig själv!

Söta vännen gör sig redo för kvällspromenad i vagnen efter ett bad. Den fina mössan är ny och är från Kappah. Denna veckan har bestått av inskolning på dagis och lugna kvällar. Jag har varit väldigt social i sommar men de senaste två veckorna har jag njutit av lugna hemmakvällar med familjen. Förutom ikväll då det blev en spontan tripp till Lilla H:s kompis Jenna med familj där vi år grillat. Gick dock hem tidigt.

/Lilla H

Nytt

Här är den fina tröjan jag beställde till Ellos. På dagis häpnade de när jag sa att det var Lilla H:s kofta. De tyckte den var alldeles för fin. Strunt sa jag! Fina kläder är till för att användas! Så nu hänger den där på hennes krok. Tack snälla ellenojag för tipset!

/Lilla H

Klart!

Det blev denna lila Coverall från Didriksson. Modellen heter Kilimanjaro som jag skrev tidigare. Min lilla dotter är ju rätt liten så det fick bli i storlek 80. Hoppas bara inte att hon skjuter iväg allt för mycket denna vintern i längd. Provade även storlek 90 och den badade hon i. Tänkte att vi kompletterar med hennes rosa vinterjacka från Didriksson som vi köpte förra året. Det är ju inte alltid overall behövs. Köpte även svarta allvädersstövlar från Vincent. De skall tåla upp till 20 minusgrader och hon har även ett par rejäla vinterstövlar från Viking så jag tror att det räcker också.



/Lilla H

Indian

Söta Minnetonkaskor till Lilla H köpte jag igår. Tänkte de kunde vara fina nu när det är lite indiansommar! Har även klickat hem ett par boots från Zara, jag visade er ju nedan vilka två jag valde mellan. Det blev de svarta! Fyllde även på lagret med strumpbyxor och strumpor inför hösten. Hjälp vad dyrt sånt är. Fyndade även lite annat igår, det kommer upp senare!

/Lilla H

Höstfint från La Redoute

             
/Lilla H

Hjälp!

Okej vilken av skorna skall jag klicka hem till Lilla H? De är sjukt snygga både två. Svart brun svart brun svart brun....
Help! 
BABY BOOT WITH BUCKLESBABY BOOT WITH BUCKLES

/Lilla H

Äldre kompisar.

Lilla H har en sån fin granne som heter Lisa. Lisa går i 4:e klass och de två tycker om varandra så mycket! Lilla H blir alltid helt lyrisk när hon ska träffa Lisa och de har så kul ihop. Bilden nedan är tagen för några kvällar sedan då Lisa, Klara & Lilla H målar på gatan utanför huset. Tjejerna är så duktiga med Lilla H. Är de utomhus så håller jag mig alltid i närheten. Jag litar fullt ut på Lisa, men inte riktigt på min lilla terrorist. Vem vet vilka upptåg hon får för sig och det är för mycket ansvar att lägga på en tioåring. När de är inomhus så stänger de ofta in sig på Lilla H:s rum och det är helt ok.

/Lilla H

Rustar för vinter.

Sitter i vinterklädstankar. Vad behöver Lilla H för att hålla sig absolut torr och varm under vintern. Detta året kommer det utan tvekan bli mycket mer utelek och jag är livrädd för att hon skall frysa. Kanske beror det på att jag själv alltid fryser ute på vintern hur mycket jag än klär på mig. Jag vet inte mycket om detta med regn/vind/snö-kläder men denna overallen nedan, Didrikssons Kilimanjaro Coverall fick bäst i test hos Vi Föräldrar.  
       kilimanjaro coverall 503328 007kilimanjaro coverall 503328 007

Jag vet att många köper betydligt billigare saker som funkar alldeles utmärkt men det är en djungel och risken är ju lika stor att man köper något som inte alls fungerar. Då tänker jag att jag siktar högt direkt. För mig är det värt pengarna. Hur tänker ni? Snälla ge mig råd och tips. Ska det förresten vara en eller tvådelat till en tvååring? Och skor.... vi ska inte tala om skor... det får bli ett annat inlägg...

/Lilla H

New hairdo!

Tänkte försöka visa er en bild på Lilla H:s nya frisyr. Det är inte första gången hon klipps såhär, med kort page och uppklippt i nacken. Nu efter dågra dagar har det lagt såg väldigt fint. Jag förstår inte varför så många låter bli att klippa sina barn fint utan oftast bara låter det växa och kanske toppar det lite ibland. Många barn ser så ovårdade ut i håret, av ingen anledning alls. Jag har märkt på Lilla H:s hår att ju längre det är, desto stripigare ser det ut. Hon är ju inte i någon ålder så man kan kamma och fixa med håret, så då tycker jag denna frisyren passar perfekt.


Det fina vita ribbade linnet med blomma på är från Kappahl.

/Lilla H

Me want!

Snyggt till hösten! Måste updatera min garderob!


Winter Dresses

/Lilla H

Karl Oskar-dagar

Det var festival i stan' förra helgen och självklart passade vi på att deltaga. Min faster från Stockholm var på besök och vädret visade sig från sin bästa sida. Dock var Lilla H inte så sugen på att åka karusell som jag trodde, då hon helgen innan på Ölands Djurpark åkt massor av saker.

Ovan: Lilla H med Pappa, morfar och gammelfaster. Lilla H:s kläder är från Zara, skorna från H&M.

/Lilla H

Pixlad eller inte?

Sitter här hemma och är lite halvrisig. Känns sådär när det är strålande sol ute. Maken och dottern har cyklat till banken. Sitter och raderar bilder på facebook. Vill helst inte ha för många bilder där. Har även avtaggat mig på en massa bilder som vänner har lagt upp. Någon ordning och reda får det vara i bilddjungeln på nätet.

Hur ser ni på bilder på nätet? Jag var först ganska hård med att inga bilder på Lilla H fick finnas på nätet. Tills jag startade bloggen. Dom bilderna som finns på bloggen är bilder som håller mina krav. Alltså inga bilder i för privata situationer, inga nakenbilder eller annat konstigt. Jag är fortfarande väldigt hård med att folk lägger upp bilder på henne utan min tillåtelse.

Jag har supersvårt för när folk lägger ut bilder på sina barn nakna. Jag minns när jag var yngre så hade mamma och pappa ett fotoalbum med bilder på mig. Där fanns någon nakenbild tagen på mig när jag badar, jag är väl två på bilden. Sen när jag var mellan 6-12 så vägrade jag visa det albumet för någon för där fanns en nakenbild, det var jättekänsligt för mig. Så jag tänker att om man då lägger ut bilder på sin nakna ettåring kanske det blir enormt jobbigt för barnet sen när det blir äldre. Och på internet, där vem som helst kan se det. Och inte tala om alla otäcka människor och nätverk som dagligen scannar nätet efter nakna barn. Usch och fy.

Berätta gärna hur ni ser på det hela. Gärna ni också som inte har problem med några bilder alls. Intressant att höra lite olika åsikter!

/Lilla H
rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!