Dagens fråga?

Vår lilla dotter äter väldigt sällan godis. Om hon gör det är det oftast när vi är hos någon annan. Idag dock fick hon sin allra första egna godispåse. Jag skulle köpa godis att bjuda på imorgon på sjukhuset och Lilla H fick plocka ihop en egen liten påse. Det gick dock inte så harmoniskt till som det låter, hon fick spelet i affären för att hon inte fick plocka så mycket godis hon ville och hon ville helst ta med händerna och bara skyffla in i munnen. Det slutade med att min man fick bära ut henne skrikandes så jag kunde handla klart i lugn och ro. Väl hemma fick hon sin påse igen. Gissa om hon var mallig. Satt i en evighet och plockade och valde i sin påse. Hur gör ni med godis hemma? Hur ofta äter era barn godis och hur gör ni i affären?

/Lilla H
Kommentarer
Mrs Bernhardsson säger:

Vi försöker hålla henne borta från godis så länge det går och änså länge har det gått bra..Jag tycker det känns onödigt att presentera godis när hon ändå inte är intresserade av sig själv. Vi kommer heller aldrig låta henne äta lösgodis då det är tok för mycket E ämnen och farliga färgämnen i många av de godisarna. Vet inte om du är medveten om vad alla E ämnen är men om du är intresserad så kolla in aktavara.se Något som kanske är viktigt att säga det är att jag tycker det är upp till var och en om de vill ge sitt barn godis eller inte.

2011-04-10 / 21:27:05
URL: http://mrsbernhardsson.blogg.se/
Lilla H säger:

@ miss bernhardsson: Lilla H tycker bara om mjölkchoklad ännu. Det finns som lösgodis. Men jag vet vad du menar med E ämnen. Dock oroar jag mig mer för sockret.

2011-04-10 / 21:59:35
URL: http://haleyborg.blogg.se/
Hanna- mamma till Elina och Molly säger:

Elina brukar få en liten choklad bit då och då, hon gillar inte lös godis eller annat godis, dock är hon ett litet kakmonster och vi tycker om att baka tillsammans, Är inte så orolig då båda våra små älskar och äter mycket frukt och grönsaker. Hoppas ni haft en skön helg.

Kram

2011-04-11 / 13:27:22
URL: http://esmamma.blogg.se/
Caroline of Malmö säger:

Äsch, det där lösgodiset har ju alltid funnits. Även om utbudet och mängden har ökat. Vi kommer låta Isabelle prova godis då och då för att ta udden av det. Annars kommer hon bara vräka i sig för att hon inte får. Och ska man vara riktigt konsekvent med sådant så får man börja titta på sitt smörgåspålägg, yoghurt, kyckling, bakverk och allt annat som vi stoppar i oss...

2011-04-11 / 14:11:54
URL: http://carolineofmalmo.blogspot.com
Emeli - Mamma till Nathalie säger:

Jag tycker det är onödigt att ge små barn godis. Jag vill vänta till hon är åtminstone 3 år. Hon har fått tag på godis några få gånger, 2 ggr tror jag det är. Då var det choklad och hon spottade ut det och gjorde grimaser. Så det var ingen höjdare med godis tyckte hon.

2011-04-11 / 19:03:40
URL: http://emeliochnathalie.blogg.se/
Sandra B säger:

Kommer försöka hålla ifrån så länge det går, en bulle kan ju också vara godis men utan eämnen o tillsatser...han kommer väl få smaka när det efterfrågas för att minimera ev frossa men hoppas det dröjer, blev förvånad häromdan när en kompis berättade att det bjöds på godis på småbarnsavdelningen när det var jul, det däremot tycker jag är galet fel, dem kan väl få russin o frult el nåt, hemma får man välja som man vill men lära barn käka godis på dagis- HALLÅ!!!

2011-04-11 / 20:33:53
Lilla H säger:

@ Caroline of Malmö: Jag håller med dig. Jag tror som sagt inte att barn far illa av lite godis någon gång ibland.

2011-04-11 / 22:10:17
URL: http://haleyborg.blogg.se/
Lilla H säger:

@ Hanna: vad bra att de äter mycket frukt. Det gör min dotter också. Hon får det som snacks.

2011-04-11 / 22:11:32
URL: http://haleyborg.blogg.se/
Lilla H säger:

@ Sandra B: jag tror nog inte att man ska vara för principfast alltid. Självklart bra om han inte vill ha men om tex andra barn får så vill såklart smaka. Det var så lilla h introducerades. Ang dagis får de godis, clementin och russin i godispåsen. Fröknarna hade ställt upp påsarna så bara föräldrarna såg dem och jag tog och stoppade undan den. Frukten fick hon, godiset mumsade jag och maken upp på kvällen....lite fräckt kanske haha.

2011-04-11 / 22:15:58
URL: http://haleyborg.blogg.se/
Lilla H säger:

@ emeli: Ja vänta med att introducera. Lilla H fick hos en kompis en gång och efter det visste hon att det existerar. I förrgår var tex första gången hon fick godis av oss. Kommer dröja länge tills nästa gång dock.

2011-04-11 / 22:18:36
URL: http://haleyborg.blogg.se/
ellenojag säger:

Ellen får inte godis ännu, men glass och något chips, och en eller annan saltpinne (ja konstiga unge som gillar det) har slunkit ner och en jäkla massa kanelbullar ;)

2011-04-12 / 00:16:25
URL: http://ellenojag.blogspot.com
Mrs Bernhardsson säger:

Caroline of Malmö - Vi försöker tänka på allt vi stoppar i oss. Men fortfarande måste man vara männsklig och inte gå till en överdrift. Men vi förasöker i alla fall oss oss bårta från just visa e ämnen som visat sig ge skador.

2011-04-12 / 20:40:30
URL: http://mrsbernhardsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?
rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!